Τετάρτη 19 Ιούλη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΞΙΦΑΣΚΙΑ - ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ
Με 17μελή αποστολή η Ελλάδα

Με 17μελή αποστολή θα μετάσχει η Ελλάδα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ξιφασκίας που θα διεξαχθεί στο Μιλάνο της Ιταλίας την περίοδο 22 - 30 Ιούλη ολοκληρώνοντας την αγωνιστική περίοδο στο άθλημα. Με τη διοργάνωση να θεωρείται ιδιαίτερα κομβική καθώς θα δώσει τους περισσότερους βαθμούς στους αθλητές στο κυνήγι των ορίων πρόκρισης για συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι.

Η Ελλάδα θα δώσει για 29η φορά το «παρών» στον θεσμό με αποστολή που περιλαμβάνει 7 άνδρες και 10 γυναίκες, ενώ θα υπάρχει ομαδική συμμετοχή με την Εθνική σπάθης γυναικών.

Στο πρωτάθλημα των ανδρών θα πάρουν μέρος οι Δημήτρης Καφαταρίδης, Παναγιώτης Κοντοειδής, Βασίλης Πρεδάρης, Γιάννης Πρίφτης (σπάθη), Νίκος Κοντοχριστόπουλος, Αρτέμιος Τζοβάνης (ξίφος ασκήσεως) και Κωνσταντίνος Καραμπάσης (ξίφος μονομαχίας).

Στους αγώνες των γυναικών θα μετάσχουν οι: Δώρα Γκουντούρα, Δέσποινα Γεωργιάδου, Μαρίνα Παΐζη, Κλαίρη Μπένου (σπάθη), Κατερίνα Κοντοχριστοπούλου, Σταυρίνα Γαρυφάλλου (ξίφος ασκήσεως), Νεφέλη Ροδοπούλου, Ανδριάνα Θεοδωροπούλου, Νικόλ Χατζησαράντου και Φανή Βαρβέρη (ξίφος μονομαχίας). Οι τέσσερις αθλήτριες της σπάθης γυναικών θα αγωνιστούν και στο ομαδικό παιχνίδι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ