Τετάρτη 19 Ιούλη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΥΓΕΙΑ
11 μήνες απλήρωτοι εργαζόμενοι σε δομή Ψυχικής Υγείας

Συγκέντρωση σήμερα στο υπουργείο Υγείας στις 9.30 το πρωί

Επί 11 μήνες δουλεύουν απλήρωτοι οι εργαζόμενοι στη δομή Ψυχικής Υγείας «ΝΕΦΕΣ», καταγγέλλει το κλαδικό Σωματείο Ιδιωτικής Υγείας και καλεί για σήμερα, Τετάρτη, στις 9.30 π.μ. στη συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας, απαιτώντας την εξασφάλιση των δεδουλευμένων μισθών και τη συνέχιση λειτουργίας της δομής και των θέσεων εργασίας.

Oπως διευκρινίζει το Σωματείο, ο τελευταίος μισθός των εργαζομένων του οικοτροφείου «ΠΕΡΣΕΑΣ», που ανήκει στη δομή Ψυχικής Υγείας «ΝΕΦΕΣ», καταβλήθηκε τον Αύγουστο του 2022!

Από τον Αύγουστο του 2022 οι απλήρωτοι εργαζόμενοι βρίσκονται μέσα σε έναν κυκεώνα υποσχέσεων, επίκλησης της υπομονής, επίρριψης ευθυνών από τον διαχειριστή προς το υπουργείο Υγείας και το αντίστροφο.

«Το υπουργείο Υγείας, που είναι ο εποπτεύων φορέας και αποκλειστικός χρηματοδότης της δομής, έχει διακόψει τη χρηματοδότηση από τον Ιούλιο του 2022 με το επιχείρημα της διεξαγωγής διαφόρων ελέγχων. Καμία όμως συγκεκριμένη ενημέρωση προς τους εργαζόμενους δεν υπήρξε για το εάν γίνονται έλεγχοι και κυρίως πότε θα ολοκληρωθούν.

Το υπουργείο Υγείας έχει ευθύνη για την παρατεταμένη πολύμηνη περίοδο εγκατάλειψης της δομής, δηλαδή των 20 ωφελούμενων (ανθρώπων με προβλήματα υγείας) και των 25 εργαζομένων που κρατάνε κυριολεκτικά με προσωπικό κόστος ανοιχτή τη δομή. Η μεγάλη χρονική καθυστέρηση για την οριστική διευθέτηση του ζητήματος, μας οδηγεί στο συμπέρασμα ότι υπάρχει επιδίωξη να εγκαταλείψουν οι εργαζόμενοι τις θέσεις εργασίας ώστε η δομή να οδηγηθεί αναπόφευκτα σε κλείσιμο», καταγγέλλει το Σωματείο και καλεί το υπουργείο να εξασφαλίσει την καταβολή των μισθών των εργαζομένων, τις θέσεις εργασίας και τη συνέχιση της λειτουργίας της συγκεκριμένης δομής, ανεξάρτητα από το εάν θα αλλάξει ή όχι ο διαχειριστής της».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ