Τετάρτη 19 Ιούλη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΑΡΔΙΤΣΑ
Μήνυμα αλληλεγγύης από τη συναυλία για τις απολυμένες καθαρίστριες

«Είμαστε εδώ και συνεχίζουμε τον αγώναγια να παραμείνουμε στις θέσεις μας,για τη μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων με συμβάσεις, για να φύγουν οι εργολάβοι από το Νοσοκομείο και από την καθαριότητα».

Με αυτό το αγωνιστικό μήνυμα, πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας η συναυλία αλληλεγγύης για τις απολυμένες καθαρίστριες του Νοσοκομείου Καρδίτσας. Τη συναυλία διοργάνωσαν η Επιτροπή Αγώνα καθαριστριών και τα Σωματεία Εμποροϋπαλλήλων, Συνταξιούχων ΙΚΑ, Εργαζομένων Κέντρων Υγείας, το Συνδικάτο Οικοδόμων, ο Σύλλογος Γυναικών (μέλος ΟΓΕ), η Ενωση Ιατρών Νοσοκομείου και Κέντρων Υγείας Νομού Καρδίτσας, το Παράρτημα Καρδίτσας του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου.

Στη συναυλία, εκφράζοντας την έμπρακτη στήριξη του ΚΚΕ στον αγώνα των εργαζομένων, παρευρέθηκαν ο Γιάννης Τσιούτρας, μέλος της ΚΕ, και η Χριστίνα Μπεκιάρη, Γραμματέας της ΤΕ Καρδίτσας.

Οπως είναι γνωστό, περίπου 30 εργαζόμενες επί σειρά ετών, με συμβάσεις στην καθαριότητα του Νοσοκομείου Καρδίτσας, πριν δύο βδομάδες ενημερώθηκαν από τη διοίκηση ότι από 1η Ιούλη την υπηρεσία καθαριότητας ανέλαβε ο ανάδοχος εργολάβος του σχετικού διαγωνισμού που ολοκληρώθηκε πριν από λίγους μήνες, με αποτέλεσμα οι περισσότερες να μείνουν άνεργες.

Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυναν ο Εκτορας Γάζος, πρόεδρος της Ενωσης Ιατρών Νοσοκομείου και Κέντρων Υγείας Νομού Καρδίτσας, και ο Γιώργος Παπαδόπουλος, γραμματέας του Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων.

Εκ μέρους της Επιτροπής Αγώνα των καθαριστριών μίλησε η Κατερίνα Καπερώνη, που τόνισε μεταξύ άλλων: «Είμαστε οι πρώτες απολυμένες της καινούριας κυβέρνησης. Παρά το γεγονός ότι καλύπτουμε για πολλά έτη πάγιες και διαρκείς ανάγκες, αντιμετωπίζουμε την απαξίωση της κυβέρνησης και της διοίκησης του νοσοκομείου. Η περίπτωσή μας δεν είναι η μοναδική. Μόνο τον τελευταίο μήνα είχαμε την απόλυση 40 καθαριστών στο Θριάσιο Νοσοκομείο, 240 καθαριστών στον "Ευαγγελισμό", 28 καθαριστών στο Νοσοκομείο Χαλκίδας. Οι απολύσεις αυτές θα προστεθούν στις ήδη πραγματοποιηθείσες εκατοντάδες απολύσεις εργαζομένων σε καθαριότητα, φύλαξη και σίτιση λόγω της ανάθεσης των αντίστοιχων υπηρεσιών δεκάδων νοσοκομείων σε ιδιωτικές εταιρείες. Αντιμέτωποι με τον κίνδυνο απόλυσης είναι και χιλιάδες άλλοι συμβασιούχοι (επικουρικοί, μέσω του προγράμματος "4.000 στην Υγεία" και προγράμματος για μακροχρόνια ανέργους ηλικίας 55 έως 67 ετών της ΔΥΠΑ, μέσω ΕΟΔΥ) οι οποίοι αναπληρώνουν ένα σημαντικό μέρος των μεγάλων ελλείψεων σε προσωπικό όλων των ειδικοτήτων, που μεγαλώνουν διαρκώς, όπως αποδεικνύεται από τη συνεχιζόμενη μείωση των μόνιμων εργαζομένων στην Υγεία. Μόνοι κερδισμένοι είναι οι ιδιωτικές εργολαβικές εταιρείες, δεδομένου ότι έχει επανειλημμένα αποδειχθεί ότι η ιδιωτικοποίηση σημαίνει παραβίαση ακόμη και στοιχειωδών εργατικών δικαιωμάτων για τους εργαζόμενους και πολύ μεγαλύτερη οικονομική επιβάρυνση των δημόσιων μονάδων Υγείας και Πρόνοιας. Εμείς θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας με όλες τις μορφές πάλης για να παραμείνουμε στις θέσεις μας και στο τέλος θα κερδίσουμε γιατί έχουμε το δίκιο με το μέρος μας, όπως τα έχουμε καταφέρει τόσο καιρό».

Υπενθυμίζεται ότι το Μονομελές Πρωτοδικείο, όπου εκδικάστηκε πριν από λίγες μέρες αίτημα των καθαριστριών για προσωρινή διαταγή και ασφαλιστικά μέτρα, δεν το έκανε δεκτό και όρισε την εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων για τον ερχόμενο Δεκέμβρη, ενώ τον Νοέμβρη έχει προσδιοριστεί δικάσιμος για την αγωγή που επίσης έχουν καταθέσει οι καθαρίστριες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ