Τετάρτη 10 Απρίλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
«Θεατρική Ανοιξη» ξένων θιάσων

Ο ρώσικος θίασος κλόουν «Micos»
Ο ρώσικος θίασος κλόουν «Micos»
Μόνο ξένοι θίασοι θα συμμετάσχουν στην 9η «Θεατρική Ανοιξη», που διοργανώνει η Πειραματική Σκηνή της «Τέχνης» της Θεσσαλονίκης (11-18/4). Η φετινή διοργάνωση περιλαμβάνει παραστάσεις οκτώ σχημάτων από τη Ρωσία, Σλοβενία, Αγγλία, Ρουμανία, Ιταλία, Γερμανία και Γαλλία.

Οπως επισημαίνουν οι διοργανωτές της «Θεατρικής Ανοιξης», στη φετινή διοργάνωση μετέχουν μόνο ξένα σχήματα, γιατί στο παρελθόν φιλοξενήθηκαν ελληνικά σχήματα και καλύφθηκε το κενό που υπήρχε, ενώ σήμερα άλλοι φορείς της Θεσσαλονίκης καλύπτουν το κενό, μετακαλώντας ποιοτικά θεατρικά σχήματα από την Αθήνα και την υπόλοιπη Ελλάδα. Από φέτος η Θεατρική Ανοιξη χρηματοδοτείται από το ΥΠΠΟ, βάσει τριετούς προγραμματικής σύμβασης, η οποία προβλέπει μακροπρόθεσμο προγραμματισμό και έγκαιρη εξασφάλιση σημαντικών ξένων θιάσων.

Η Πειραματική Σκηνή της «Τέχνης» συνεργάζεται, φέτος, με ξένα πολιτιστικά ιδρύματα και με το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, το οποίο συμμετέχει στη Θεατρική Ανοιξη με μια μετάκληση. Το φεστιβάλ αρχίζει με παράσταση αύριο και μεθαύριο του ρώσικου θιάσου κλόουν «Micos». Ακολουθούν: «Περιμένοντας τον Γκοντό» από το σλοβενικό «Drama Ljubljana» (14/4). «Τα παιχνίδια του Μπέρτραντ» από το ρώσικο θίασο «Blackskywhite» (16/4). «Ζόρικη εργολαβία» από τον αγγλικό «Spymonkey» (18-19/4 ). «Κουστούμια» από το ρουμάνικο θέατρο «Nottara» (21-22/4). «Fly butterfly» από το ιταλικό «Teatro Del Buratto» (24-25/4) και «Ristorante Immortale» από το γερμανικό θέατρο «Floz» (27-28/4 ). Στις 14/5 τις «Δούλες» θα παρουσιάσει το γαλλικό θέατρο «Tse».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ