Πέμπτη 20 Ιούλη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΥΓΡΟΥ ΣΤΙΒΟΥ
Επιβλητική και βλέπει πρωτιά η Εθνική ανδρών

Στην 5η θέση του ελεύθερου στο σόλο η Ευ. Πλατανιώτη

Σε επιβλητική νίκη επί του Καζακστάν έφθασε η Εθνική ανδρών στη Φουκουόκα

Eurokinissi

Σε επιβλητική νίκη επί του Καζακστάν έφθασε η Εθνική ανδρών στη Φουκουόκα
Η Εθνική ανδρών του πόλο που διπλασίασε τις νίκες της στον όμιλο και η Ευαγγελία Πλατανίωτη που έδωσε το «παρών» σε ένα ακόμη τελικό στην συγχρονισμένη κολύμβηση ξεχώρισαν από ελληνικής πλευράς στη χτεσινή μέρα του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Υγρού Στίβου που διεξάγεται στη Φουκουόκα της Ιαπωνίας.

ΠΟΛΟ (Α): Ολοταχώς για την πρωτιά

Με μια άνετη νίκη επί του Καζακστάν με 18-2 η Εθνική ανδρών έκανε το 2/2 στους αγώνες του ομίλου της για το τουρνουά πόλο και διατηρήθηκε στο κυνήγι για την πρωτιά στον όμιλο που οδηγεί απευθείας στην οκτάδα. Αυτή θα κριθεί για την Εθνική την τρίτη αγωνιστική του ομίλου όπου θα αντιμετωπίσει τις ΗΠΑ αύριο Παρασκευή το πρωί (ώρα Ελλάδας), με τη νικήτρια ομάδα να παίρνει την πρώτη θέση και το εισιτήριο για την οκτάδα. Κόντρα στο Καζακστάν οι Ελληνες διεθνείς, προερχόμενοι από την επιτυχία της πρεμιέρας κόντρα στην Αυστραλία (13-9), δεν άφησαν περιθώρια στους αντιπάλους τους. Οι παίκτες του Θ. Βλάχου ήταν καταιγιστικοί δείχνοντας σοβαρότητα στο παιχνίδι τους σε άμυνα και επίθεση, αποκτώντας μια σημαντική διαφορά στο σκορ (6-1, 5-0), την οποία διεύρυναν κατά τη διάρκεια του αγώνα.

ΕΛΛΑΔΑ: Ζερδεβάς, Γενηδουνιάς 1, Χαλυβόπουλος 1, Γκιουβέτσης, Γκίλλας 3, Παπαναστασίου 1, Δερβίσης, Αργυρόπουλος - Κανανακάκης 2, Αλαφραγκής, Κάκαρης 3, Νικολαΐδης 3, Καλογερόπουλος 2, Τζωρτζάτος.


ΚΑΖΑΚΣΤΑΝ: Μπαλφανμπάγιεφ, Τσόι, Κάνις, Μάρκοβιτς, Αρτιουχ, Μπελούσοφ, Σακένοφ, Βουκσάνοβιτς, Αχμέτοφ 1, Ρουντάι 1, Λαμάγιεφ, Σονζίγκιτοφ, Ματόλινετς.

ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ: Τα λάθη άφησαν 5η την Πλατανιώτη

Στην 5η θέση του τελικού στο ελεύθερο μέρος του σόλο βρέθηκε η Ευαγγελία Πλατανιώτη ανεβαίνοντας κατά μία (6η) από αυτή που κατέλαβε στον τελικό του ελεύθερου προγράμματος. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια συγκέντρωσε 205,5459 βαθμούς στο σύνολο (28,2500 βαθμούς στη δυσκολία, 93,1500 στην καλλιτεχνική παρουσία και 112,3959 στην εκτέλεση), για το πρόγραμμά της «Ποίημα Αγάπης». Με τους μόλις δυο βαθμούς βάσης που απέσπασε η αθλήτρια εξαιτίας κάποιων μικρολαθών στην εκτέλεση του προγράμματος να της στερούν περισσότερους βαθμούς και μια θέση στο βάθρο. Το χρυσό μετάλλιο πήρε η Γιαπωνέζα Γιουκίκο Ινούι με 254,6062 βαθμούς αποδεικνύοντας την κυριαρχία της στο αγώνισμα μετά την πρωτιά και στο ελεύθερο μέρος. Το ασημένιο μετάλλιο κατέκτησε η Βασιλική Αλεξανδρή για την Αυστρία, ενώ χάλκινη ήταν η Βρετανίδα Κέιτ Σόρτμαν με 219,9542 β.

ΚΑΤΑΔΥΣΕΙΣ: Διπλός αποκλεισμός στο τραμπολίνο

Δεν κατάφεραν να προκριθούν στον ημιτελικό των τραμπολίνο από βατήρα 3 μ. οι δύο Ελληνες καταδύτες, ο Θεόφιλος Αυθίνος και ο Θάνος Τσιρίκος. Στον προκριματικό του αγωνίσματος, ο Αυθίνος κατετάγη 46ος με 305,60 βαθμούς και ο Τσιρίκος 64ος με 235,30 β. Με την καλύτερη βαθμολογία ως πρώτος προκρίθηκε στη 18άδα του ημιτελικού ο Κινέζος Γουάνγκ με 500,95 βαθμούς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ