Παρασκευή 28 Ιούλη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΟΖΑΝΗ
Διαμαρτυρία για την έκδοση αδειών εγκατάστασης φωτοβολταϊκών πάρκων στην Καλαμιά

Κινητοποίηση πραγματοποίησαν το πρωί της Τετάρτης μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα κατά της άναρχης και υπέρμετρης εγκατάστασης ΑΠΕ στη Δυτική Μακεδονία, έξω από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου - Δυτικής Μακεδονίας, στη ΖΕΠ Κοζάνης, με αφορμή την έκδοση των αδειών εγκατάστασης δύο φωτοβολταϊκών πάρκων στην Καλαμιά.

Υπενθυμίζεται ότι οι κάτοικοι της Καλαμιάς, μαζί με σωματεία και φορείς, δίνουν εδώ και μήνες αγώνα ενάντια στην επέλαση των «πράσινων» αρπακτικών που σχεδιάζουν την κατασκευή γιγάντιων φωτοβολταϊκών πάρκων τα οποία περικυκλώνουν το χωριό, φτάνοντας κυριολεκτικά μέχρι τις αυλές των σπιτιών.

Η έγκριση των αδειών εγκατάστασης των φωτοβολταϊκών πάρκων «προκάλεσε τόσο το δημόσιο αίσθημα όσο και τον θυμό των αγωνιζόμενων κατοίκων της Καλαμιάς, εφόσον τα έργα βρίσκονται σε παράταση της προσωρινής διαταγής παύσης εργασιών και εκκρεμεί η έκδοση της απόφασης των ασφαλιστικών μέτρων», σημειώνει η Συντονιστική Επιτροπή.

Κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης κατατέθηκαν εγγράφως τα αιτήματα της επιτροπής προς τον συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, ενώ εκπρόσωπος της Επιτροπής Αγώνα Βατερού κατέθεσε ψήφισμα και 400 και πλέον υπογραφές διαφωνούντων κατοίκων του Βατερού για την εγκατάσταση δύο φωτοβολταϊκών πάρκων στην περιοχή τους.

Η επόμενη δράση του συντονιστικού οργάνου είναι η συνάντηση με τον δήμαρχο Εορδαίας για τα τεκταινόμενα με τα αιολικά πάρκα σε Ασκιο και Βέρμιο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ