Παρασκευή 28 Ιούλη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ
Κινητοποίηση ενάντια στην εμπορευματοποίηση και το ξεπούλημα του παραλιακού μετώπου

Κινητοποίηση έξω από την αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στην Αντιδημαρχία Καλαμαριάς πραγματοποίησαν χτες το απόγευμα μαζικοί φορείς και σωματεία της περιοχής, ενάντια στην εμπορευματοποίηση και το ξεπούλημα του παραλιακού μετώπου.

Η κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε με αφορμή την τοποθέτηση ταμπέλας οικοδόμησης σε οικόπεδα στην οδό Σοφούλη και Κολχίδος στο Καραμπουρνάκι. Στο σημείο αυτό, από την αρχή του χρόνου, είχαν τοποθετηθεί λαμαρίνες και πινακίδες εργοταξίου, αγνοώντας την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, στις 20/3/2023, στο πλαίσιο της χρόνιας προσπάθειας εμπορευματοποίησης και παραχώρησης του παραλιακού μετώπου της Καλαμαριάς σε πάσης φύσεως συμφέροντα.

Τα σωματεία και οι φορείς απαίτησαν με την κινητοποίησή τους την άμεση ανάκληση των οικοδομικών αδειών και την έναρξη διαδικασίας απαλλοτρίωσης των οικοπέδων, την απομάκρυνση των λαμαρινών και την έναρξη των εργασιών ανάπλασης της περιοχής ώστε να γίνουν χώροι πρασίνου με χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό και να αποδοθούν στους κατοίκους και στους επισκέπτες της περιοχής.

«Αυτήν τη λύση διεκδικούμε γιατί οι ζωές μας, η υγεία μας, τα σχολεία των παιδιών μας, οι χώροι που παίζουν, οι χώροι αναψυχής και πρασίνου δεν μετριούνται με γνώμονα τα κέρδη αλλά τις ανάγκες μας για οξυγόνο, ψυχαγωγία, πολιτισμό, αθλητισμό, δημιουργικές διεξόδους», σημειώνει σε αντίστοιχη ανακοίνωση η Ενωση Συλλόγων Γονέων Μαθητών της Καλαμαριάς, και προσθέτει: «Οποιοι και αν προσπαθήσουν να χτίσουν το παραλιακό μέτωπο, δεν θα τα καταφέρουν. Θα τους εμποδίσουμε τώρα, όπως και τότε! Ημασταν πολλοί και γινόμαστε ακόμη περισσότεροι!».

Στην κινητοποίηση συμμετείχαν οι εξής φορείς:

Ενωση Συλλόγων Γονέων Μαθητών Καλαμαριάς, Πολιτιστικός και Μορφωτικός Σύλλογος Νέας Κρήνης «Μπουμπουλίνα», Δημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών Καλαμαριάς, Σύλλογος Κατιρλιωτών «Αγιος Ιωάννης ο Πρόδρομος», Σύλλογος Κατοίκων Καραμπουρνάκι «Ο Ποσειδώνας», Σύλλογος Πολιτών Κελλάριου Ορμου «Μικρό Εμβολο», Σωματείο Ατόμων με Αναπηρία και Γονέων και Κηδεμόνων Αυτών «Ηλιάτορας», Ενωση Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης και τα Σωματεία Τεχνικών Μισθωτών, Συνταξιούχων ΙΚΑ «Η Ενότητα» και Εργαζομένων Φροντιστηρίων Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Θεσ/νίκης - Β. Ελλάδας.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Διεκδικούν ελεύθερους και ανοιχτούς χώρους (2022-07-05 00:00:00.0)
Διαμαρτυρία ενάντια στην παράδοση της παραλίας σε επιχειρηματίες (2021-05-12 00:00:00.0)
Κινητοποίηση σήμερα για την παραλιακή ζώνη (2021-05-11 00:00:00.0)
Κινητοποιήσεις για τα προβλήματα των σχολείων (2018-02-22 00:00:00.0)
Συγκέντρωση για ελεύθερο χώρο (2012-09-21 00:00:00.0)
Δυναμικά διεκδικούν σχολική στέγη (2001-10-12 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ