Τρίτη 5 Ιούλη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΦΟΡΕΙΣ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ
Διεκδικούν ελεύθερους και ανοιχτούς χώρους

Φορείς της Καλαμαριάς απαιτούν την άμεση αξιοποίηση των πολλών ελεύθερων χώρων, ενάντια στα σχέδια εμπορευματοποίησης που υπάρχουν.

Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στις 29 Ιούνη, μετά από πρωτοβουλία της Ενωσης Γονέων Μαθητών Καλαμαριάς, συμμετείχαν εκπρόσωποι συλλόγων, σωματείων και επιτροπών κατοίκων της Καλαμαριάς, όπου αποφάσισαν τον συντονισμό της δράσης τους για τη διεκδίκηση αναβαθμισμένων ελεύθερων χώρων, ενάντια στα σχέδια οικοπεδοποίησης, εμπορευματοποίησης και απαξίωσης που βιώνουν καθημερινά στις συνοικίες του δήμου.

Σε κοινό κάλεσμά τους σημειώνουν ανάμεσα σε άλλα: «Ως μαζικοί φορείς της Καλαμαριάς, θέτουμε σε προτεραιότητα το ζήτημα της άμεσης αξιοποίησης των πολλών ελεύθερων χώρων με γνώμονα τις ανθρώπινες ανάγκες για ψυχαγωγία, αθλητισμό - πολιτισμό, επαφή με τη φύση. Το προηγούμενο διάστημα, αρκετοί φορείς της πόλης μας πήραν σημαντικές πρωτοβουλίες ενάντια στα σχέδια που υπήρχαν».

Και καταλήγουν: «Χρειάζεται λοιπόν ενιαία να αντιμετωπίσουμε ως δημότες Καλαμαριάς το θέμα της διεκδίκησης των ελεύθερων χώρων, όπως ενιαία και η διοίκηση του δήμου παίρνει αντιδραστικές αποφάσεις γι' αυτό το κομβικό ζήτημα. Καλούμε σωματεία και φορείς της πόλης, όλους τους κατοίκους να μπούμε μπροστά στη διεκδίκηση για:

- Να γίνει ανάπλαση και αναβάθμιση του παραλιακού μετώπου της Καλαμαριάς με χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό.

- Να γίνει το πρώην στρατόπεδο "Κόδρα" αποκλειστικά χώρος πρασίνου με δυνατότητα πολιτιστικών - αθλητικών δράσεων, χαρακτηρισμένο ως Περιοχή Ειδικής Προστασίας, που θα μπορούμε να το χαιρόμαστε ελεύθερα όλοι οι κάτοικοι και επισκέπτες του. Να φύγει το ΝΑΤΟ από το "Κόδρα".

- Να μην οικοπεδοποιηθούν εκτάσεις που μπορούν να αποτελούν ελεύθερους χώρους».

Το κείμενο υπογράφουν: Ενωση Συλλόγων Γονέων των Μαθητών Καλαμαριάς, Σύλλογος Κατιρλιωτών «Αγιος Ιωάννης ο Πρόδρομος», Χορευτικός Ομιλος Καλαμαριάς «Βορεάδες», Πολιτιστικός και Μορφωτικός Σύλλογος Νέας Κρήνης «Η Μπουμπουλίνα», Επιτροπή Κατοίκων στο Καραμπουρνάκι, Πρωτοβουλία Κατοίκων για το Παραλιακό Μέτωπο στο Καραμπουρνάκι, Δημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών Καλαμαριάς (ΟΓΕ), Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών, Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ «Η Ενότητα», Σύλλογος Συνταξιούχων ΟΤΑ Θεσσαλονίκης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ