Τρίτη 5 Ιούλη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΥΠΟΘΕΣΗ ΘΑΝΑΤΟΥ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ
Πειθαρχικός έλεγχος για δύο ιατροδικαστές

Τη διενέργεια πειθαρχικού ελέγχου σε βάρος των ιατροδικαστών που διερεύνησαν τα αίτια θανάτου των παιδιών στην Πάτρα, της οικογένειας Πισπιρίγκου - Δασκαλάκη, για πιθανή τέλεση παραπτωμάτων, παρήγγειλε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Κώστας Τσιάρας, με επιστολή του προς τον προϊστάμενο της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Αθηνών, Νίκο Καρακούκη.

Μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό ο Κ. Τσιάρας σε αναφορά σε τυχόν ποινές στους ιατροδικαστές που εξέτασαν τις σορούς των τριών κοριτσιών της Πάτρας, άφησε ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα. «Η αναμόρφωση της ιατροδικαστικής είναι μέσα στις προθέσεις μου, έχουμε ετοιμάσει το νομοσχέδιο για τη διαμόρφωση της ιατροδικαστικής υπηρεσίας», είπε. Αναφέρθηκε σε ελάχιστο αριθμό ιατροδικαστών ανά υπηρεσία και ενίσχυση του κλάδου από ιατροδικαστές.

Υπενθυμίζεται πως το πόρισμα των ιατροδικαστών Νίκου Καλογρηά και Νίκου Καρακούκη για τα αίτια θανάτου των δύο μικρότερων κοριτσιών της οικογένειας, της Μαλένας και της Ιριδας, καταλήγει στο συμπέρασμα ότι τα δύο κορίτσια δολοφονήθηκαν με ασφυκτικό θάνατο. Επίσης, η Ρ. Πισπιρίγκου έχει προφυλακιστεί με την κατηγορία της δολοφονίας της μεγαλύτερης κόρης της, της 9χρονης Τζωρτζίνας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ