Τρίτη 5 Ιούλη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Πολλά πύρινα μέτωπα

Μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε χτες το απόγευμα στο Κρανίδι Ερμιονίδας, στην Αργολίδα κοντά σε μεγάλη ξενοδοχειακή μονάδα, όπου προκλήθηκαν ζημιές, ενώ έγινε και εκκένωση. Στην περιοχή τις τελευταίες μέρες σημειώνονται συχνά μικροπυρκαγιές.

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε την Κυριακή πριν τις 7 μ.μ. σε χαμηλή βλάστηση στα Νεόκτιστα Ασπροπύργου. Για την κατάσβεσή της επιχείρησαν 35 πυροσβέστες με 8 οχήματα και 2 ομάδες πεζοπόρου τμήματος, ενώ από αέρος συνέδραμε 1 ελικόπτερο. Συνδρομή παρείχαν και υδροφόρες των δήμων.Λόγω της πυρκαγιάς υπήρξε διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων για αρκετή ώρα στην Περιφερειακή Οδό Αιγάλεω και στα δύο ρεύματα από το ύψος της Αττικής Οδού έως τα διυλιστήρια. Η φωτιά ελέγχθηκε μερικώς μετά τις 9.30 μ.μ.

Αλλη φωτιά ξέσπασε σε χορτολιβαδική έκταση επί της οδού Αμπελώνος στην Παιανία, στα σύνορα με τα Σπάτα. Εκδηλώθηκε την Κυριακή λίγο πριν τις 12.30 μ.μ., επί της οδού Αμπελώνος στην Παιανία, και έκαιγε χαμηλή βλάστηση και ξερά χόρτα, χωρίς να αναφερθεί απειλή για κατοικημένη περιοχή. Στο σημείο επιχείρησαν 20 πυροσβέστες με ομάδα πεζοπόρου τμήματος, 7 οχήματα και 2 αεροσκάφη, με τη συνδρομή και υδροφόρων των δήμων. Μετά τις 2 μ.μ. η φωτιά είχε τεθεί υπό μερικό έλεγχο.

Επίσης, κατά τις 3.30 τα ξημερώματα της Κυριακής εκδηλώθηκε φωτιά στο Νέο Ικόνιο Περάματος, στην οδό Νίκης. Στον τόπο έσπευσαν 40 πυροσβέστες, ομάδα πεζοπόρου τμήματος και 11 οχήματα. Στις 7.30 π.μ. η φωτιά είχε τεθεί υπό μερικό έλεγχο.

Χτες, πυρκαγιά έκαψε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Βλαστός στους Αγίους Αποστόλους στον Κάλαμο. Για την κατάσβεσή της επιχείρησαν επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής.

Την ίδια μέρα εκδηλώθηκε μία ακόμα πυρκαγιά, λίγο πριν τις 4 μ.μ., και έκαιγε δάσος στην περιοχή Καμπί στη Ζάκυνθο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ