Σάββατο 29 Ιούλη 2023 - Κυριακή 30 Ιούλη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΝΕΟΛΑΙΑ
49ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - «ΟΔΗΓΗΤΗ»

«Με το ΚΚΕ για τον σοσιαλισμό, για να "γενούνε τα σκοτάδια λάμψη" (Ν. Χικμέτ)».

Αυτό είναι το σύνθημα του 49ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή», εμπνευσμένο από το ποίημα «Οπως ο Κερέμ» του μεγάλου Τούρκου κομμουνιστή ποιητή Ναζίμ Χικμέτ, που φέτος συμπληρώνονται 60 χρόνια από τον θάνατό του: «Αν δεν καώ εγώ, αν δεν καείς εσύ, αν δεν καούμε εμείς, πώς θα γενούνε τα σκοτάδια λάμψη;».

Με αυτό το σύνθημα, το 49ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» ξεκινάει το ταξίδι του σε όλη τη χώρα για να κορυφωθεί στις 21 - 22 - 23 Σεπτέμβρη στην Αθήνα, στο Πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης «Αντ. Τρίτσης», στο Ιλιον.

Το Σάββατο 23 Σεπτέμβρη θα μιλήσει ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, και θα απευθύνει χαιρετισμό ο Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ, Θοδωρής Κωτσαντής.

Οι κεντρικές εκδηλώσεις του Φεστιβάλ θα απλωθούν και φέτος στο πάρκο «Αντ. Τρίτσης» και θα περιλαμβάνουν ένα ενδιαφέρον πρόγραμμα συζητήσεων, εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων σε όλους τους χώρους και τα Στέκια, καθώς και πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα και αφιερώματα στις Σκηνές.

Ο «Ριζοσπάστης» συνεχίζει να ρίχνει «ματιές» στα αφιερώματα στις Σκηνές των κεντρικών εκδηλώσεων στην Αθήνα, ενώ δημοσιεύουμε σήμερα τις ημερομηνίες των εκδηλώσεων του 49ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» σε μεγάλες πόλεις και νησιά.

Επιδίωξη της ΚΝΕ είναι το 49ο Φεστιβάλ να αποτελέσει κορυφαίο σταθμό σε μια πλατιά, πολύμορφη, πολιτική - πολιτιστική παρέμβαση της ΚΝΕ, που θα σηματοδοτήσει και την έναρξη του εορτασμού των 50 χρόνων του Φεστιβάλ το 2024.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ