Σάββατο 29 Ιούλη 2023 - Κυριακή 30 Ιούλη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
2023 ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟ ΕΡΓΟ
ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ
«Αλλοθι» στην κλιματική αλλαγή μπας και ξεπλυθούν οι κυβερνητικές ευθύνες

Στους ίδιους τους νεκρούς φορτώνει ο Β. Κικίλιας την ευθύνη επειδή «δεν απομακρύνθηκαν»!

Σε συνέντευξη που έδωσε την Παρασκευή ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Β. Κικίλιας, κινήθηκε στην πεπατημένη της διάχυσης των ευθυνών για τις καταστροφικές πυρκαγιές σε όλους, για να κρύψει τις εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης. Η κλιματική κρίση και πάλι επιστρατεύτηκε, αλλά για να δηλωθεί ότι η κυβέρνηση κάνει ό,τι μπορεί, αλλά η κατάσταση έχει αλλάξει και για αυτό έως τώρα έχουν καεί πάνω από 400.000 στρέμματα γης.

Και σ' αυτήν τη συνέντευξη ακολούθησε τη συνηθισμένη «υπερασπιστική» κυβερνητική γραμμή, προσπαθώντας να κρατήσει στο απυρόβλητο τη διαχρονική εγκληματική πολιτική με τα απαρχαιωμένα μέσα πυρόσβεσης, τα χιλιάδες οργανικά κενά της Πυροσβεστικής, την ανυπαρξία πρόληψης. Αναφέρθηκε πάλι «στην αυτοθυσία και τον ηρωισμό όσων δίνουν μάχη με τις φωτιές», όταν πολλοί ήταν οι πυροσβέστες που μετά από την 24ωρη βάρδιά τους στο μέτωπο της φωτιάς έπρεπε να ξεκουραστούν λίγες ώρες για να επιστρέψουν πάλι στο μέτωπο, επειδή η Πυροσβεστική έχει πάνω από 4.500 οργανικά κενά. Οταν αυτά τα κενά μαζί με τις ελλείψεις σε μέσα προστασίας οδηγούν σε φαινόμενα όπως του πυροσβέστη που έπαθε ανακοπή την ώρα που έσβηνε φωτιά στη Β. Ελλάδα ή του πυροσβέστη που έπαθε έμφραγμα επιχειρώντας για δεύτερη μέρα στα Δερβενοχώρια. Συγκεκριμένα, από τις 17/7 που ξέσπασε η μεγάλη φωτιά στη Ρόδο, κατά τη διάρκεια των κατασβέσεων, έχουν τραυματιστεί συνολικά 74 πυροσβέστες, εκ των οποίων κάποιοι φέρουν εγκαύματα ή υπέστησαν θερμοπληξία.

Αποθεώνοντας το αφήγημα της ατομικής ευθύνης, εντελώς ξεδιάντροπα έριξε την ευθύνη για τους τρεις θανάτους πολιτών στα ίδια τα θύματα. Οπως ανέφερε, οι πυρκαγιές «κόστισαν τη ζωή 3 συνανθρώπων μας που δυστυχώς δεν απομακρύνθηκαν παρά την προειδοποίηση των αρχών», σαν να μην ξέρει ότι η μία νεκρή στον Βόλο ήταν ανήμπορη γυναίκα που δεν μπορούσε να μετακινηθεί. Αναφέρθηκε και στις εκκενώσεις φέρνοντας ως παράδειγμα τη Ρόδο. Βέβαια, οι εικόνες χιλιάδων τουριστών σαν πρόσφυγες σε καιρό πολέμου να γεμίζουν κατά χιλιάδες τους δρόμους φεύγοντας για να σωθούν, άλλοι πεζοί, άλλοι σε καρότσες φορτηγών, δεν έδειχναν οργανωμένη εκκένωση, αλλά άτακτη φυγή.

Ο B. Κικίλιας είχε δίπλα του τον γενικό γραμματέα της Ακαδημίας Αθηνών, καθηγητή Φυσικής της Ατμόσφαιρας και Κλιματολογίας Χρήστο Ζερεφό, που μίλησε για τις αλλαγές στο κλίμα δικαιολογώντας τα ...πεπερασμένα μέσα που διαθέτουμε, και τον αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγο Γεώργιο Πουρναρά, και τον προϊστάμενο της Γενικής Διεύθυνσης Δασών και Δασικού Περιβάλλοντος του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Ευάγγελο Γκουντούφα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ