Τρίτη 1 Αυγούστου 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ
Να διορθωθούν άμεσα τα λάθη στους πίνακες του ΑΣΕΠ

Δικαιολογημένη αγανάκτηση προκαλούν τα λάθη στους προσωρινούς πίνακες του ΑΣΕΠ, με βάση τους οποίους θα γίνουν οι προσλήψεις αναπληρωτών για τη σχολική χρονιά 2023 - 2024. Πολλοί εκπαιδευτικοί είδαν να βρίσκονται σε διαφορετική θέση από αυτή που υπολόγισαν, εξαιτίας των λαθών του συστήματος που για διάφορους λόγους δεν προσμέτρησε μια σειρά από μοριοδοτούμενα κριτήρια. Υπάρχουν, επίσης, περιπτώσεις εκπαιδευτικών που βρέθηκαν στις καταστάσεις των απορριπτέων χωρίς προφανή λόγο.

Τα παραπάνω καταγγέλλει, καλώντας να παρθούν άμεσα μέτρα για να λυθούν τα προβλήματα, η «Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών». Οπως επισημαίνει, μεταξύ άλλων, «το πρόβλημα είναι πως οι ενστάσεις εξετάζονται μετά από πολλούς μήνες, οι οριστικοί πίνακες θα εκδοθούν σχεδόν σε ένα χρόνο, και για όλο αυτό το διάστημα αποκλείονται ακόμα και από το δικαίωμα πρόσληψης ως αναπληρωτές. Πρόκειται για μια ακόμα στρέβλωση του νόμου 4598/19, μαζί με την εισαγωγή του ατελείωτου κυνηγητού προσόντων και πιστοποιήσεων για μια θέση εργασίας», επισημαίνει η ΑΣΕ, που καλεί το υπουργείο Παιδείας, το ΑΣΕΠ και την ίδια την κυβέρνηση να πάρουν άμεσα μέτρα προκειμένου, με ενιαίο τρόπο, να λυθούν τα προβλήματα που έχουν προκύψει. Να δώσουν εντολή στις αρμόδιες υπηρεσίες να διευκολύνουν την αντιμετώπισή τους και να επανακοινοποιήσουν τους πίνακες με διόρθωση λαθών, όπως έχει γίνει και στο παρελθόν.

«Να μην "πληρώσουν" με τη δουλειά τους οι συνάδελφοι τις ολιγωρίες και τα σφάλματα του συστήματος!», ζητά το ΔΣ της ΔΟΕ με ανακοίνωσή του καλώντας να διορθωθούν άμεσα τα λάθη. Για το ζήτημα, η Ομοσπονδία ζητά συνάντηση τόσο με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας όσο και με τη διοίκηση του ΑΣΕΠ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ