Πέμπτη 11 Απρίλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΙΝΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΜΥΝΑΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ
Στόχος οι λαοί και τα δικαιώματά τους

Παρέμβαση του ευρωβουλευτή του ΚΚΕ Στρ. Κόρακα στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Την κατηγορηματική αντίθεση του ΚΚΕ και όλων των φιλειρηνικών δυνάμεων στην ενίσχυση της Κοινής Πολιτικής Αμυνας και Ασφάλειας και της σύσφιξης της συνεργασίας ΕΕ - ΝΑΤΟ, που μοναδικό στόχο έχει να υποσκάψει την ειρήνη, τα ανθρώπινα δικαιώματα και τα συμφέροντα των λαών, εξέφρασε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, Στρ. Κόρακας, παρεμβαίνοντας στη συζήτηση της Ολομέλειας του ΕΚ σχετικά με την Αμυντική Πολιτική της ΕΕ και τις σχέσεις ΕΕ - ΝΑΤΟ.

Στην παρέμβασή του ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ υπογράμμισε τα εξής:

«Γίνεται πάλι λόγος για Κοινή Πολιτική Αμυνας και Ασφάλειας, για σύσφιξη της συνεργασίας Ευρωπαϊκής Ενωσης - ΝΑΤΟ, χωρίς οι αρμόδιοι να προσδιορίζουν τον αντίπαλο που η αντιμετώπισή του απαιτεί την προτεινόμενη οργάνωση και αύξηση των στρατιωτικών μέσων, με παραπέρα ένταση του κυνηγητού των εξοπλισμών.

Για το ΚΚΕ και τις άλλες φιλειρηνικές δυνάμεις της Ελλάδας, είναι καθαρό ότι η πολιτική αυτή δεν υπηρετεί την ειρήνη, ούτε βεβαίως τα συμφέροντα των λαών μας. Πρόκειται για μια πολιτική επεμβάσεων, κυρίως στρατιωτικών, σε βάρος των λαών, με πρόσχημα χτες την υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, σήμερα την τρομοκρατία, ακόμα και αυτή που οι ίδιοι οι επεμβαίνοντες προκαλούν, στηρίζουν ή και οργανώνουν, πάντα όμως υπέρ των κερδών του μεγάλου κεφαλαίου.

Αποκρύπτεται σκόπιμα ο πραγματικός εχθρός αυτής της πολιτικής, που δεν είναι άλλος από τους λαούς και τα δικαιώματά τους.

Ο στόχος είναι το ξαναμοίρασμα των αγορών υπέρ των ισχυροτέρων. Και ας είμαστε ειλικρινείς: υπέρ του στόχου αυτού αξιοποιείται το τρομοκρατικό χτύπημα της 11ης του Σεπτέμβρη, τόσο προκλητικά μάλιστα που τίθενται ερωτήματα για το ποιοι είναι οι πραγματικοί οργανωτές του.

Σ' αυτό το στόχο προσβλέπουν τόσο αυτοί που ζητούν αυτόνομη και με δικά της μέσα στρατιωτική δράση της ΕΕ, όσο και αυτοί που επιμένουν στη στενή συνεργασία της με το ΝΑΤΟ.

Να γιατί αυτή η πολιτική δεν έχει την υποστήριξή μας, την υποστήριξη των φιλειρηνικών δυνάμεων που οραματίζονται έναν άλλο κόσμο, διαμετρικά αντίθετο από το σημερινό που, δυστυχώς, διαφεντεύεται όλο και περισσότερο από τους νόμους της ζούγκλας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ