Πέμπτη 11 Απρίλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΡΤΑ
Εκφραση αλληλεγγύης στον Ν. Γλυνάτση

Να μην ανοίξει ο δρόμος για τον περιορισμό της συνδικαλιστικής δράσης

Με ομόφωνη απόφασή του το Εργατικό Κέντρο του Νομού Λάρισας καταγγέλλει την πρωτοφανή και προκλητική ενέργεια του ΔΣ του Πτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Αρτας να παραπέμψει στην επιτροπή άρθρου 15, με το αίτημα της απόλυσης, τον συνδικαλιστή Ν. Γλυνάτση. Υπενθυμίζουμε ότι σε αυτό το αντιδημοκρατικό παραλήρημα πρωτοστατούν ο γνωστός πρόεδρος του συνεταιρισμού, ο οποίος ανήκει στο χώρο του ΠΑΣΟΚ, και ο επίσης γνωστός για την αντικομμουνιστική υστερία που τον διακρίνει γραμματέας της ΝΕ Αρτας του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ, ο οποίος έχει αναλάβει εργολαβικά τη «νομική» κάλυψη κάθε αντιδημοκρατικής και αντεργατικής επιλογής σε βάρος των εργαζομένων του συνεταιρισμού. Αν αυτοί και όσοι στο ΠΑΣΟΚ και το ΣΥΝ τους καλύπτουν νομίζουν ότι θα κάμψουν το αγωνιστικό φρόνημα των εργαζομένων και ότι θα παρεμποδίσουν την ανάπτυξη της πάλης τους, είναι βαθιά νυχτωμένοι.

Το ΕΚ Λάρισας καταδικάζει τη δίωξη του συνδικαλιστή με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο, αλλά και κάθε δίωξη για συνδικαλιστική δράση. Οι διώξεις για συνδικαλιστική δράση αποτελούν συχνότατο φαινόμενο το τελευταίο διάστημα. Εκατοντάδες είναι τα περιστατικά διώξεων πολλών άλλων συνδικαλιστών, όπως αυτό του προέδρου του Εργατικού Κέντρου Λάρισας. Το ΕΚ Λάρισας καλεί τους εργαζόμενους της χώρας να αντιδράσουν δυναμικά στον αντεργατικό κατήφορο εργοδοτών - κυβέρνησης και να συμμετέχουν δυναμικά στους αγώνες που αναπτύσσονται για την ανατροπή αυτής της πολιτικής, με πρώτο σταθμό την απεργία στις 18 Απρίλη.

Επίσης, τα Εργατικά Κέντρα της Λευκάδας και της Νάουσας καταδικάζουν την ενέργεια και δηλώνουν την αμέριστη συμπαράστασή τους, καλώντας τους εργαζόμενους να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στο συνδικαλιστή για να μην ανοίξει ο δρόμος για τον περιορισμό της συνδικαλιστικής δράσης.

  • Τη συμπαράστασή της στο συνδικαλιστή και την καταδίκη ενεργειών που στοχεύουν τα δημοκρατικά δικαιώματα και τις συνδικαλιστικές ελευθερίες των εργαζομένων εκφράζει σε ανακοίνωσή της η παράταξη της ΔΑΚΕ Αρτας.
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Καταγγέλλει έξαρση της ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης(2012-03-28 00:00:00.0)
Χωρίς όριο(2002-04-18 00:00:00.0)
Αναβλήθηκε η Επιτροπή του Αρθρου 15 για τον Ν. Γλυνάτση(2002-04-16 00:00:00.0)
Διώκουν πολιτικά και συνδικαλιστικά τον Νικήτα Γλυνάτση(2002-03-30 00:00:00.0)
Καταδικάζουν την ποινικοποίηση των αγώνων(1997-10-24 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ