Σάββατο 30 Μάρτη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΡΤΑ
Διώκουν πολιτικά και συνδικαλιστικά τον Νικήτα Γλυνάτση

Ανακοίνωση της ΝΕ Αρτας του ΚΚΕ

Σε πολιτική - συνδικαλιστική δίωξη κατά του κομμουνιστή συνδικαλιστή Νικήτα Γλυνάτση, μέλους της Επιτροπής Περιοχής Β/Δ Ελλάδας του ΚΚΕ, μέλους της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου της Αρτας και μέλους της διοίκησης της ΟΣΕΓΟ, με στόχο την απόλυσή του, προχωράει η πλειοψηφία του ΔΣ του Πτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Αρτας, ζητώντας με αίτησή της από την Επιτροπή του άρθρου 15 του νόμου 1264/82, την άρση της συνδικαλιστικής του ασυλίας. Η συγκεκριμένη δίωξη γίνεται σε μία περίοδο που το εργατικό κίνημα, οι εργαζόμενοι και όλος ο λαός βρίσκονται αντιμέτωποι με την αντιλαϊκή πολιτική που προωθείται από την ΕΕ και την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Σε μία περίοδο όπου εργαζόμενοι και συνδικάτα οργανώνουν την πάλη τους κατά της αντιασφαλιστικής λαίλαπας.

Ο συνδικαλιστής διώκεται ποινικά με τις κατηγορίες της σωματικής βλάβης, της εξύβρισης κατά εργοδοτών του στον Πτηνοτροφικό Συνεταιρισμό. Χτες στις 12 το μεσημέρι τέθηκε το ζήτημα στο Πρωτοδικείο της Αρτας, η υπόθεση όμως πήρε αναστολή για τις 15 Απρίλη.

Ο συγκεκριμένος συνδικαλιστής είναι από τους πρωτοπόρους της οργάνωσης της πάλης των εργαζομένων του νομού ενάντια σε αυτή την πολιτική. Πρωτοστάτησε και στον αγώνα που έκαναν οι τρεις απολυμένοι συνάδελφοί του στο Συνεταιρισμό, όταν απολύθηκαν, γιατί δήθεν ο Συνεταιρισμός αντιμετωπίζει οικονομικές δυσχέρειες, ενώ την ίδια στιγμή οι εργοδότες προσλάμβαναν γύρω στους 30 εργαζόμενους. Το θέμα των απολύσεων των τριών εργαζομένων έφτασε μέχρι τα δικαστήρια, όπου η υπόθεση έληξε υπέρ των εργαζομένων. Την ημέρα που πάρθηκε η απόφαση για τις 3 απολύσεις έγινε και η παραπομπή του Ν. Γλυνάτση στην Επιτροπή για την άρση της συνδικαλιστικής του προστασίας. Την ίδια στιγμή πάρθηκε απόφαση να προσληφθεί ως νομικός σύμβουλος του συνεταιρισμού ο Γκριμπαβιώτης, γραμματέας της ΝΕ του ΣΥΝ, ο οποίος παίζει καθοριστικό ρόλο στην αντικομμουνιστική κατεύθυνση που παίρνει η επίθεση σε βάρος των εργαζομένων στο Συνεταιρισμό. Οπως μας είπε ο ίδιος ο συνδικαλιστής, «αυτή η ιστορία αναμενόταν και γίνεται ενόψει των κινητοποιήσεων για το Ασφαλιστικό για λόγους εκφοβισμού γι' αυτά που αποφασίστηκαν και δεν ανακοινώθηκαν ακόμα στους εργαζόμενους. Ηδη έχουν ανακοινωθεί 3 απολύσεις και επίκεινται και άλλες. Πίσω από τον πρόεδρο του Συνεταιρισμού, που αποφασίζει ερήμην, κρύβονται παράγοντες του ΠΑΣΟΚ και σε κυβερνητικό επίπεδο», δήλωσε ο συνδικαλιστής.

Στο αντιδημοκρατικό και αντεργατικό αυτό παραλήρημα με τις ανυπόστατες και προκλητικές κατηγορίες έχουν πρωτοστατήσει, όπως τονίζει σε ανακοίνωσή της η ΝΕ Αρτας του ΚΚΕ, ο «γνωστός» πρόεδρος του Πτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Αρτας, Παύλος Μίχας, και ο επίσης «γνωστός» για την αντικομμουνιστική υστερία, γραμματέας της ΝΕ Αρτας του ΣΥΝ, που έχει αναλάβει τη «νομική» κάλυψη κάθε αντιδημοκρατικής και αντεργατικής επιλογής σε βάρος των εργαζομένων του Συνεταιρισμού.

Τη συμπαράστασή τους στο διωκόμενο αγωνιστή έχουν εκφράσει μέχρι στιγμής η ΓΣΕΕ, η ΟΣΕΓΟ, το ΕΚ Αρτας, το ΕΚ Αγρινίου, το ΕΚ Λευκάδας, το ΕΚ Ιωαννίνων, το ΕΚ Νάουσας, ο Σύνδεσμος Συνεταιριστικών Υπαλλήλων του Νομού Καρδίτσας, το Συνδικάτο Οικοδόμων Ν. Αρτας, το Σωματείο Λογιστών Βοηθών του Ν. Αρτας, ενώ αναμένεται συμπαράσταση από δεκάδες πρωτοβάθμια συνεταιριστικά σωματεία, δευτεροβάθμια όργανα και πολιτικούς φορείς.

Η ΝΕ Αρτας, με ανακοίνωσή της, καλεί το λαό, τη νεολαία, τα σωματεία ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, τους επαγγελματικούς φορείς, τους φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης και τα κόμματα να καταδικάσουν αυτή την πρωτοφανή και προκλητική δίωξη, να βάλουν φραγμό στις απαράδεκτες αυτές μεθοδεύσεις και να εντείνουν την πάλη τους για τα δημοκρατικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα και στη συνολικότερη επίθεση ΕΕ - κυβέρνησης - κεφαλαίου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ