Σάββατο 30 Μάρτη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΠΕΔΥΕ
Στην πρωτοπορία των αγώνων του αντιπολεμικού Μετώπου

Στα πλαίσια των μεγάλων φιλειρηνικών, αντιπολεμικών κινητοποιήσεων που κλιμακώνονται σε όλη τη χώρα, πραγματοποιήθηκε η Ημερίδα που οργάνωσε η Παναθηναϊκή Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη (ΠΕΔΥΕ).

Οπως υπογράμμισε ο συντονιστής των εργασιών, δημοσιογράφος Γιώργος Τσαπόγας, οι πολύμορφες, καθημερινές, φιλειρηνικές και αντιπολεμικές κινητοποιήσεις, αναδεικνύουν την αγωνιστική Ελλάδα στην πρωτοπορία των συσπειρώσεων που αναπτύσσονται, σε όλη τη χώρα, αλλά και σε ευρωπαϊκό και ευρύτερο επίπεδο για την ακόμη μεγαλύτερη - ποσοτικά και ποιοτικά - ανάπτυξη ενός μεγάλου Μετώπου σε αντιπολεμική - αντιιμπεριαλιστική κατεύθυνση.

Από την πλευρά τής Γραμματείας της ΠΕΔΥΕ, η Αθανασία Τζιώκα τόνισε, μεταξύ άλλων:

Με μεγαλύτερη δύναμη, καλύτερη οργάνωση, ιστορική εμπειρία, συνεχίζουμε τους αγώνες αντίστασης κατά του κλιμακούμενου πολέμου που στρέφεται κατά των εργαζομένων και των λαών του κόσμου. Οι κινητοποιήσεις μας επεκτείνονται και οι ΕΕΔΥΕ - ΠΕΔΥΕ συμβάλλουν στο συντονισμό της δράσης με άλλους φορείς στην Αθήνα, στην περιφέρεια και στον ευρωπαϊκό χώρο.

Δεκάδες, νέες αντιπολεμικές επιτροπές δραστηριοποιούνται για την πιο πλατιά αντιπολεμική συσπείρωση.

Ακολούθησε η ανάπτυξη τεσσάρων εξαιρετικά επίκαιρων και σημαντικών εισηγήσεων από τους:

- Δρ. Νίκο Κατσαρό, γραμματέα Βαλκανικών Χημικών Ενώσεων, διευθυντή Ερευνών του ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΥ με θέμα: «Ο πόλεμος στη Γιουγκοσλαβία, Επιπτώσεις στους λαούς των Βαλκανίων».

- Θέμο Στοφορόπουλο, τέως πρέσβη, με θέμα: «Οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή - Παλαιστινιακό».

- Στρατή Κουνιά, καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθήνας, αντιπροέδρου της ΕΕΔΥΕ, με θέμα: «Η επέκταση του πολέμου».

- Αντώνη Αντανασιώτη, δικηγόρου (ΝΟΜΙΚΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ), μέλους της Γραμματείας της ΕΕΔΥΕ με θέμα: «Αντιιμπεριαλιστικό κίνημα».

Χρήσιμες παρεμβάσεις έγιναν από τους μετέχοντες.

Η Ημερίδα έκλεισε με την προβολή ενός συγκλονιστικού κινηματογραφικού ντοκουμέντου, που γυρίστηκε από τη δημοσιογράφο Αννα Μπαλή και δείχνει τη θηριωδία που αντιμετωπίζουν οι Παλαιστίνιοι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ