Σάββατο 30 Μάρτη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Σιγά τα ωά

Ντρέπεται, λέει, ο εξυπνάκιας της ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ, ο Μιχαηλίδης, επειδή οι δημοσιογράφοι διεκδικούν «επίδομα κομπιούτερ», αν και «πολλοί από εμάς δεν έχουμε καμιά απολύτως σχέση με το αντικείμενο». Υποστηρίζει μάλιστα πως «γελάει ο κόσμος και θυμάται κάποιες άλλες συμπαθείς τάξεις, που παλαιότερα έπαιρναν επίδομα καυσόξυλων και επίδομα γαλοπούλας». Και βεβαίως με το γνωστό ύφος της αυθεντίας, βγάζει το συμπέρασμα ότι το συγκεκριμένο αίτημα «έχει ενοχλήσει πολύ κόσμο».

Δεν ξέρουμε, ούτε τη σχέση που έχει ο κύριος συνάδελφος με τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές, ούτε σε ποιον κόσμο αναφέρεται. Εκείνο όμως που σίγουρα γνωρίζουμε είναι ότι ο ενοχληθείς και ντροπιασμένος, μάλλον είναι βαθιά νυχτωμένος για τις συνθήκες και τους όρους εργασίας της μεγάλης πλειοψηφίας των δημοσιογράφων και για τις σχέσεις που όλοι αυτοί έχουν με τα συστήματα των νέων τεχνολογιών. Νυχτωμένος για το γεγονός ότι χιλιάδες δημοσιογράφοι βολοδέρνουν καθημερινά πίσω από μια οθόνη και πάνω σ' ένα πληκτρολόγιο.

Και εν πάση περιπτώσει δεν υπάρχει κανένας λόγος ο εν λόγω κύριος να ντρέπεται για το αίτημα του κλάδου. Ο ίδιος, αφού δεν έχει, όπως αφήνει να εννοηθεί, καμιά σχέση με τους υπολογιστές -έτσι κι αλλιώς- δε θα το δικαιούται. Αλλά, θα μου πεις, μπροστά σε τόσους μισθούς που εισπράττει, σιγά τα ωά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ