Σάββατο 30 Μάρτη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
ΧΑΝΙΑ
Ο Νίκος Παπαντωνάκης υποψήφιος δήμαρχος

Την Τετάρτη 27 του Μάρτη σε ανοιχτή σύσκεψη στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων, παρουσιάστηκε η διακήρυξη της Δημοτικής Κίνησης «Αγωνιστική Δημοτική Συνεργασία» και έγινε η ανακήρυξη του υποψήφιου δημάρχου της.

Επικεφαλής του ψηφοδελτίου ανακηρύχτηκε ο Νίκος Παπαντωνάκης. Η πρόταση έγινε από τον Μανόλη Μπαδογιάννη, μέλος της γραμματείας της «Αγωνιστικής Δημοτικής Συνεργασίας».

«Ο Νίκος Παπαντωνάκης είναι γνωστός στο χανιώτικο λαό για την πολύτιμη συμμετοχή του στους κοινωνικούς αγώνες. Είναι επαγγελματίας πρώην αξιωματικός του Ε.Ν. αντιπρόεδρος της ΕΜΜΕΧ, μέλος της διοίκησης του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου Χανίων, μέλος της διοίκησης του Εμπορικού Συλλόγου Χανίων. Υπήρξε ιδρυτικό μέλος και για πολλά χρόνια πρόεδρος της Ενωσης Γονέων του Δήμου Χανίων καθώς και αντιπρόσωπος στην ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων Ελλάδας, συμμετείχε και συμμετέχει στις διοικήσεις αρκετών αθλητικών και πολιτιστικών συλλόγων.

Είναι από τα δραστήρια μέλη της επιτροπής ενάντια στο ξεπούλημα των Αγ. Αποστόλων, έχει ιδιαίτερη ευαισθησία για τη νεολαία στο θέμα της Παιδείας, της ανεργίας, του αθλητισμού, του πολιτισμού αλλά και ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά.

Λόγω αυτής της πολυετούς δράσης του γνωρίζει όσο λίγοι τα προβλήματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ιδιαίτερα του Δήμου Χανίων και πώς αυτά μπορούν να λυθούν».

Στη διακήρυξή της η «Αγωνιστική Δημοτική Συνεργασία» τονίζει: «Αυτή η εκλογική μάχη έχει αυξημένο πολιτικό χαρακτήρα γιατί γίνεται σε συνθήκες όξυνσης των οικονομικών και κοινωνικών προβλημάτων. Οι αναδιαρθρώσεις, που προωθούνται στο όνομα του εκσυγχρονισμού, η νεοφιλελεύθερη φορομπηχτική πολιτική και μια σειρά άλλα μέτρα, που παίρνονται σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων από την κυβέρνηση και την ΕΕ, επηρεάζουν και το θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, μετατρέποντάς τον σε μοχλό στήριξης και ιμάντα υλοποίησης ενός μεγάλου μέρους της αντιλαϊκής πολιτικής.

Η "Αγωνιστική Δημοτική Συνεργασία" θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να δημιουργηθεί ένα πλατύ μέτωπο συνεργασίας με δυνάμεις και πρόσωπα που έχουν καταξιωθεί με τους αγώνες και τη δράση τους στη μικρή κοινωνία των Χανίων. Που έχουν αγωνιστεί για τη λύση των κοινωνικοοικονομικών προβλημάτων που δημιουργεί η κυβερνητική πολιτική.

Με όλους αυτούς που θέλουν μια άλλη Τοπική Αυτοδιοίκηση, που θα δρα με γνώμονα το συμφέρον των δημοτών, θα διεκδικεί, θα απαιτεί και όταν αυτό το συμφέρον το επιβάλλει θα απειθαρχεί στο υπάρχον θεσμικό πλαίσιο. Μια Τοπική Αυτοδιοίκηση μπροστάρη στους λαϊκούς αγώνες».

Τέλος, η «Αγωνιστική Δημοτική Συνεργασία» απηύθυνε κάλεσμα σε όλο το χανιώτικο λαό, να συμπορευτεί μαζί της «για έναν δήμο που θα πρωτοστατεί και θα συμβάλει στην ανάπτυξη ενός ισχυρού λαϊκού κινήματος. Για τη συσπείρωση όλων εκείνων των δημοτών που είναι αποφασισμένοι να παλέψουν για την εφαρμογή μιας άλλης πολιτικής, μέσα από την οποία θα βρουν λύση και τα τοπικά αλλά και τα γενικότερα προβλήματα του λαού και του τόπου. Που είναι αποφασισμένοι να αντιπαλέψουν τις λογικές συμβιβασμού και υποταγής στην υπάρχουσα κατάσταση. Που απορρίπτουν τις λογικές των τετελεσμένων και των μονόδρομων».

Στην παρουσίαση παραβρέθηκαν αρκετοί Χανιώτες, επαγγελματίες, εργαζόμενοι, επιστήμονες και νεολαίοι. Την υποψηφιότητα του Νίκου Παπαντωνάκη στηρίζουν οι:

- Χαρχαλάκης Αντώνης, λογοτέχνης, οικοδόμος

- Δαράκης Σπύρος, δήμαρχος Μυθήμνης

- Καμαριωτάκης Μιχάλης, δημοτικός σύμβουλος Δ. Βάμμου

- Λιονής Γιάννης, μέλος ΔΣ του Συλλόγου Σπουδαστών ΤΕΙ

- Πετράκης Στέλιος, μέλος ΔΣ του ΕΒΕ

- Λιονάκη Ελευθερία, γιατρός, μέλος της Επιτροπής Ειρήνης

- Κωστούλα Μουντάκη - Παπαδάκη, πρόεδρος Σωματείου Φαρμακοϋπαλλήλων

- Κατίνα Παπαπαναγιωτάκη - Τσατσαρωνάκη, μέλος ΠΕΑΕΑ

- Βουλουδάκης Βαγγέλης, μέλος ΠΕΑΕΑ

- Παπαδάκης Γιάννης, μέλος Επιτροπής ενάντια στο ξεπούλημα των Αγ. Αποστόλων

- Αντιπροσωπεία του Συλλόγου Γυναικών Χανίων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ