Παρασκευή 24 Οχτώβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Καταδικάζουν την ποινικοποίηση των αγώνων

Το πρωτοφανές όργιο συνεχών "αγροτοδικείων" που έχει στηθεί με ευθύνη της κυβέρνησης σε βάρος των αγωνιζόμενων αγροτών, καταγγέλλει με ανακοίνωσή του το Αγροτικό Τμήμα της ΝΕ Πέλλας του ΚΚΕ με αφορμή την καταδίκη των τριών στελεχών του αγροτικού κινήματος, τη δήμευση αγροτικών μηχανημάτων στην Αρτα και τη δίωξη 45 αγροτών στα Γιαννιτσά.

"Η κυβέρνηση του "σοσιαλιστικού"ΠΑΣΟΚ φέρει ακέραιη την ευθύνη για την τακτική αυτή", αναφέρει το Αγροτικό Τμήμα και συνεχίζει: "Την περίοδο των περσινών αγροτικών κινητοποιήσεων καλούσε τους κατά τόπους εισαγγελείς να παρέμβουν και σήμερα ζητά από τους αγρότες "δήλωση μετανοίας". Χόρτασαν τους αγρότες και τα άλλα λαϊκά στρώματα με κοινωνικό διάλογο, συνέχισαν με υποσχέσεις και ψέματα "καλύτερων ημερών" και κατέληξαν στην πρωτοφανή απόφαση δήμευσης των εργαλείων δουλιάς των αγροτών".

Καταλήγοντας το Αγροτικό Τμήμα Πέλλας του ΚΚΕ προειδοποιεί πως οι κοινωνικές διεκδικήσεις δεν αντιμετωπίζονται με ποινικοποίηση και βαριές καταδίκες: "Η προσπάθεια χτυπήματος των αγωνιστικών αντιδράσεων των αγροτών ενάντια στις αντιαγροτικές επιλογές κυβέρνησης και ΕΕ, τα στημένα δικαστήρια και η προσπάθεια ποινικοποίησης των αγώνων δε θα περάσει".

Την ποινικοποίηση των αγώνων των αγροτών καταδικάζουν ολοένα και περισσότεροι φορείς των εργαζομένων και των επαγγελματιών στη Θεσσαλονίκη και τη Μακεδονία. Με ανακοίνωσή του το ΔΣ του Σωματείου Αδειούχων Βιοτεχνών Βαφέων Λαμαρινάδων Αυτοκινήτων του Νομού Θεσσαλονίκης καταδικάζει την ποινικοποίηση και οποιαδήποτε δικαστική παρέμβαση σε συνδικαλιστικούς αγώνες ενώ παράλληλα εκφράζει τη συμπαράσταση στους συνδικαλιστές αγρότες και την αλληλεγγύη του στον αγώνα τους. Οπως αναφέρει, "θεωρεί ότι η τακτική αυτή αποτελεί ένδειξη αυταρχικής μορφής άσκησης της εξουσίας από την κυβέρνηση".

Τα φαινόμενα αστυνόμευσης συνδικαλιστικών δραστηριοτήτων (στις συγκεντρώσεις της ΕΣΑΚ και της ΕΠΕΤΕ), καθώς και της ποινικοποίησης των αγώνων των αγροτών, καταδικάζει η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Θεσσαλονίκης. Οπως σημειώνει "τέτοια φαινόμενα είναι αντίθετα με τις αρχές της Δημοκρατίας και της ελευθερίας έκφρασης του λόγου". Τέλος προειδοποιεί ότι "το Συνδικαλιστικό Κίνημα δεν πτοείται από τέτοιου είδους ενέργειες και θα συνεχίσει ακόμη δυναμικότερα την αγωνιστική του δράση".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ