Παρασκευή 24 Οχτώβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΡΥΟΝΕΡΙ
Σταματάει η κατασκευή πυλώνων

Την κατάρτιση νέας μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων σχετικά με την εγκατάσταση τριών γραμμών μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας στο Κρυονέρι Αττικής παρήγγειλε το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ), ενώ παράλληλα ανέστειλε τα έργα κατασκευής των πυλώνων της ΔΕΗ. Στο ΣτΕ είχαν προσφύγει η Κοινότητα Κρυονερίου και κάτοικοι της περιοχής.

Το Ε' Τμήμα του ΣτΕ με την υπ' αριθμό 4503/1997 απόφασή του έκρινε πως η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων δεν έχει επιστημονική αρτιότητα και ότι είναι παράνομη, γιατί δεν υπογράφεται από τον υπουργό Υγείας. Μάλιστα, το ανώτατο διοικητικό δικαστήριο έχει αναπέμψει την υπόθεση εκ νέου στους αρμόδιους υπουργούς ΠΕΧΩΔΕ, Βιομηχανίας και Υγείας.

Στην απόφαση του δικαστηρίου αναφέρεται πως σε περίπτωση που οι αρμόδιοι φορείς επιμένουν για την κατασκευή των πυλώνων της ΔΕΗ, θα πρέπει να προχωρήσουν στην κατάρτιση νέας μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων, στην οποία θα συμμετάσχουν και επιστήμονες από το χώρο της υγείας, ειδικευμένοι στο θέμα της επίδρασης των ηλεκτρομαγνητικών πεδίων στην ανθρώπινη υγεία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ