Παρασκευή 24 Οχτώβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΣ ΝΑΥΠΛΙΟΥ
Αδικη μεταχείριση υποψήφιων υπαλλήλων

Παραβίαση του νόμου περί προσλήψεων από το Δήμο Ναυπλίου και άδικη μεταχείριση υποψηφίου για πρόσληψη στο δήμο, καταγγέλλουν οι βουλευτές του ΚΚΕ Απ. Τασούλας και Μ. Κωστόπουλος,με Ερώτησή τους στη Βουλή προς τον υπουργό Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης.

Συγκεκριμένα, οι βουλευτές του Κόμματος τόνισαν πως μετά από ανακοίνωση του Δήμου Ναυπλίου, κατέθεσαν αίτηση με τα ανάλογα δικαιολογητικά όσοι ενδιαφέρονταν να προσληφθούν από το δήμο σαν εργάτες καθαριότητας, κήπων και οδοποιίας (10 θέσεις) με σύμβαση ορισμένου χρόνου, 8 μηνών. Μεταξύ αυτών, συνεχίζουν, κατέθεσε την υπ' αριθμόν 909/28-3-97 αίτηση και ο εργάτης Παναγιώτης Ψύχας του Ιωάννη, πολύτεκνος (πατέρας 4 ανήλικων παιδιών), άνεργος και άπορος.

Συμπληρώνουν πως οι προσλήψεις έγιναν με βάση το νόμο 2190/94 που αναφέρει ρητά πως προτάσσονται στον πίνακα κατάταξης όσοι έχουν πάνω από 3 παιδιά και οι οποίοι καλύπτουν το 30% των θέσεων κλπ. "Ομως, παρά το γεγονός αυτό, ο δήμος προσέλαβε άλλους αιτούντες που δεν ήταν πολύτεκνοι και απασχολούνταν ήδη στο Δήμο Ναυπλίου από τις αρχές Δεκέμβρη '96 συνεχώς μέχρι και τη νέα πρόληψή τους", υπογραμμίζουν.

Τονίζουν πως στη συγκεκριμένη περίπτωση ο δήμος παραβίασε το νόμο και αδίκησε το συγκεκριμένο υποψήφιο. Σημειώνουν, μάλιστα, πως αυτός προσέφυγε στο ΑΣΕΠ, το οποίο τον δικαίωσε, αλλά ο δήμος μέχρι σήμερα δεν τον έχει προσλάβει. Ζητούν, τέλος, από τον υπουργό να αποκαταστήσει την αδικία που έγινε σε βάρος του συγκεκριμένου υποψηφίου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ