Παρασκευή 24 Οχτώβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΙΚΟΙ
Διάτρητο το πόρισμα για το "Ντορνιέ"

Με "διάτρητο" πόρισμα προχώρησε η κυβέρνηση στην "παράνομη και άδικη" καρατόμηση των τεσσάρων στελεχών της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ), για την περιπετειώδη προσγείωση του "Ντορνιέ" στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Τανάγρας και όχι στο Ελληνικό, στις 24 Σεπτέμβρη 1997.

Αυτό καταγγέλλει με χτεσινή της ανακοίνωση η διοίκηση του Συλλόγου Αερολιμενικών, η οποία αποφάσισε να υποβάλει μηνύσεις στα μέλη του Υπηρεσιακού Συμβουλίου της ΥΠΑ για "παράβαση καθήκοντος" και στο γενικό διευθυντή Επικοινωνιών, Ιωαν. Τσακαλάκη,για "συκοφαντική δυσφήμιση". Σημειώνεται ότι τα μέλη του Υπηρεσιακού Συμβουλίου, με υπουργική εντολή, είχαν προχωρήσει στην καρατόμηση των στελεχών της ΥΠΑ, χωρίς να υπάρχουν συγκεκριμένα στοιχεία σε βάρος τους. Γι' αυτό, άλλωστε, το πρώτο πόρισμα αναπέμφθηκε ως απαράδεκτο από τον ίδιο τον υπουργό Μεταφορών, ο οποίος, ανέθεσε στον υφιστάμενό του Ι. Τσακαλάκη να συντάξει νέο, το οποίο, κατ' ουσίαν, είναι αντίγραφο του πρώτου.

Οι αερολιμενικοί επισημαίνουν εφτά σημεία, που καθιστούν το πόρισμα "διάτρητο" και σημειώνουν ότι ο συντάκτης του "δεν προβληματίζεται καν για τα αλλεπάλληλα σοβαρά προβλήματα που παρουσιάζονται τους τελευταίους μήνες στα αεροσκάφη της ΟΑ, που, όπως και με το "Ντορνιέ", είναι η ουσία του προβλήματος, αλλά δέχεται αβασάνιστα την "αστοχία υλικού"".

Τέλος, οι αερολιμενικοί υπογραμμίζουν ότι αν η κυβέρνηση δεν πληροφορήσει την κοινή γνώμη για τους πραγματικά υπεύθυνους, τότε θα προχωρήσουν σε απεργιακές κινητοποιήσεις, καθώς το θέμα αυτό συνδέεται άμεσα με την εξομάλυνση του ευρύτερου χώρου των αερομεταφορών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ