Παρασκευή 24 Οχτώβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ
Χρειάζονται ακόμα 2.000 θέσεις

Υπόμνημα της Πανελλήνιας Ενωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος στον υπουργό Δημόσιας Τάξης

Υπόμνημα με τις προτάσεις της Πανελλήνιας Ενωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος επέδωσε χτες στον υπουργό Δημόσιας Τάξης το προεδρείο του σωματείου, με αφορμή την ολοκλήρωση των εργασιών της επιτροπής που είχε συσταθεί το καλοκαίρι με αντικείμενο τις διαδικασίες μεταβίβασης ορισμένων αρμοδιοτήτων της Δασικής Υπηρεσίας στο Πυροσβεστικό Σώμα.

Η επιτροπή αυτή, σύμφωνα με πληροφορίες, θεωρεί ότι για να αντεπεξέλθει το Πυροσβεστικό Σώμα επαρκώς στα καθήκοντά του μετά την ανάθεση σε αυτό και του τομέα των δασικών πυρκαγιών, πρέπει να αυξήσει τη δύναμή του κατά 2.000 οργανικές θέσεις και να προχωρήσει στην κάλυψη των πρόσθετων αναγκών με πυροσβέστες μερικής απασχόλησης. Επιπλέον, προτείνει να δημιουργηθούν νέες πυροσβεστικές υπηρεσίες στις περιοχές όπου σήμερα δεν υπάρχει επαρκής κάλυψη ούτε από την Πυροσβεστική, αλλά ούτε και από τη Δασική Υπηρεσία.

Η Πανελλήνια Ενωση Πυροσβεστών υποστηρίζει ότι για να είναι αποτελεσματικό το νέο εγχείρημα πρέπει κατ' αρχήν να αναδιαρθρωθεί ολόκληρο το Σώμα και να ενταχθεί στο υπουργείο Εσωτερικών, στο κατ' εξοχήν αρμόδιο υπουργείο για την αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών. Η οργανική δύναμη της Υπηρεσίας, που είναι σήμερα ελλειμματική κατά 1.200 άνδρες, πρέπει να αυξηθεί γενναία, ώστε να φτάσει σταδιακά τους 12.500 άνδρες. Μόνο έτσι θα αποκτήσει ολόκληρη η χώρα επαρκή πυροσβεστική κάλυψη, τονίζουν οι πυροσβέστες, που πιστεύουν ότι οι πυρκαγιές δεν αντιμετωπίζονται με εποχικό προσωπικό. Τον κορμό θα τον αποτελέσουν, λένε, οι επαγγελματίες πυροσβέστες σε συνεργασία με τους εθελοντές πυροσβέστες, το θεσμό που δεν έχει καταφέρει μέχρι σήμερα καμιά κυβέρνηση να εφαρμόσει. Κεντρικό αίτημα επίσης του σωματείου είναι η διασφάλιση ανθρώπινων συνθηκών δουλιάς, διότι ελλοχεύει, όπως σημειώνουν, ο κίνδυνος να δουλεύουν οι πυροσβέστες και τα Σάββατα. Το σωματείο διεκδικεί 37,5 ώρες δουλιά τη βδομάδα και μόνο σε έκτακτες καταστάσεις να απασχολούνται με πραγματική υπερωριακή αμοιβή.

Η μεταβίβαση των αρμοδιοτήτων της Δασικής Υπηρεσίας θα γίνει με νόμο, ο οποίος μεταξύ άλλων θα προβλέπει και την ένταξη στο Πυροσβεστικό Σώμα υπαλλήλων ορισμένων κατηγοριών. Τα υδροφόρα οχήματα και ορισμένες εγκαταστάσεις της Δασικής θα παραχωρηθούν επίσης στην Πυροσβεστική Υπηρεσία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ