Παρασκευή 24 Οχτώβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΟΜΟΤΗΝΗ
Αμεση κατάργηση του ενοικίου στις εστίες

Σε προειδοποιητικό αποκλεισμό της Πρυτανείας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου, της οικονομικής υπηρεσίας, αλλά και των λεωφορείων του Πανεπιστημίου προχώρησε προχτές Τετάρτη και χτες Πέμπτη ο Σύλλογος Οικοτρόφων Φοιτητικών Εστιών Κομοτηνής, ύστερα από απόφαση της Γενικής Συνέλευσης, ζητώντας την άμεση κατάργηση του "μηνιαίου μισθώματος", που καταβάλλουν βάσει του νέου εσωτερικού κανονισμού λειτουργίας των Εστιών. Στις κινητοποιήσεις συμμετέχει και ο Σύλλογος Φοιτητών του ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής με αποχή από τα μαθήματα και αποκλεισμό των λεωφορείων των σχολών.

Πέραν της κατάργησης του μηνιαίου μισθώματος ο Σύλλογος Οικοτρόφων ζητά ακόμα "σαφή κατοχύρωση μέσα από τον εσωτερικό κανονισμό στους φοιτητές που δεν έχουν υποχρέωση καταβολής μισθώματος" και επισημαίνει ότι "η κατάργηση του μηνιαίου μισθώματος είναι θέμα αρχής και αδιαπραγμάτευτο", καθώς η υποχρέωση των φοιτητών σε συμμετοχή στα έξοδα της Φοιτητικής Εστίας "αντιβαίνει στο δωρεάν χαρακτήρα της εκπαίδευσης". Παράλληλα, επιδιώκεται η αναδρομική ισχύ του άρθρου, ώστε να επιστραφούν στους οικοτρόφους τα ήδη καταβληθέντα "ενοίκια".

Σε αντίστοιχο ψήφισμα του Συλλόγου Φοιτητών του ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής επισημαίνεται ότι "αρνούμαστε να πληρώσουμε για οποιαδήποτε λειτουργικά έξοδα των εστιών, δεδομένου ότι αυτά τα έχουν ήδη πληρωθεί και μάλιστα πολύ ακριβά από τους Ελληνες πολίτες". Ενώ σε άλλο σημείο του ψηφίσματος τονίζεται ότι "οποιαδήποτε άλλη τέτοιου είδους επίθεση σε αναφαίρετα δικαιώματά μας, όπως σ' αυτό της δωρεάν στέγασης, απ' όπου και αν προέρχεται, θα μας βρει αντιμέτωπους όπως σήμερα".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ