Παρασκευή 24 Οχτώβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ
Κάλυψη κενών με συμβασιούχους γιατρούς

Θα προηγούνται οι εγγεγραμμένοι στους καταλόγους του ΟΑΕΔ

Με γιατρούς που θα υπογράφουν συμβάσεις ορισμένου χρόνου προσπαθεί η κυβέρνηση να καλύψει τρομακτικά κενά των νοσοκομείων εκτός του Λεκανοπεδίου Αττικής και της Θεσσαλονίκης.

Ετσι, το υπουργείο Υγείας σε εφαρμογή του νεοψηφισθέντος νόμου 2519/97 έστειλε "εξαιρετικώς επείγον" έγγραφο προς τα Διοικητικά Συμβούλια των νοσοκομείων, "που αντιμετωπίζουν σημαντικό πρόβλημα ελλείψει ιατρικού προσωπικού", να ζητήσουν με απόφασή τους τη σύναψη σύμβασης με ειδικευόμενους γιατρούς. Σύμφωνα με το άρθρο 23 του νέου νόμου για το ΕΣΥ (παράγρ. 1, 2, 3), η διάρκεια της σύμβασης δεν μπορεί να είναι μεγαλύτερη του ενός χρόνου, ενώ το διάστημα αυτό οι γιατροί που θα προσληφθούν θα είναι πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης.

Τα νοσοκομεία που θα ζητήσουν τη σύναψη σύμβασης με ειδικευόμενους γιατρούς θα πρέπει να έχουν προβεί σε προκήρυξη συγκεκριμένων θέσεων και να μην έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία επιλογής και διορισμού ή να έχουν κενές θέσεις ειδικευομένων στα τμήματα που δεν έχουν επαρκή στελέχωση.

Οι γιατροί που επιθυμούν να διοριστούν πρέπει να υποβάλουν αίτηση στο νοσοκομείο εντός επτά ημερών από την ανακοίνωση της προκήρυξης. Προτεραιότητα από τους υποψηφίους έχουν όσοι είναι εγγεγραμμένοι στον ΟΑΕΔ. Να σημειωθεί ότι στον ΟΑΕΔ είναι εγγεγραμμένοι πάνω από 2.000 άνεργοι γιατροί.

Ο γιατρός που θα προσληφθεί με σύμβαση ορισμένου χρόνου θα πρέπει να προσκομίσει στο νοσοκομείο, πριν την ανάληψη υπηρεσίας, βεβαίωση θεωρημένη από την οικεία Οικονομική Εφορία ότι δεν ασκεί το ελεύθερο επάγγελμα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ