Παρασκευή 24 Οχτώβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Φιλί ζωής στο δάσος Σταυρονικήτα

Το πλούσιο δάσος στην Κοινότητα Σταυρονικήτα του νομού Χαλκιδικής σώζεται από την οικοπεδοποίηση και την τσιμεντοποίηση - τουλάχιστον προσωρινά - καθώς το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) ανέστειλε σχετικές αποφάσεις της Πολεοδομίας και του υπουργείου Γεωργίας για ανέγερση κατοικιών μέσα σε δασική έκταση.

Στο σκεπτικό της απόφασης του ανώτατου διοικητικού δικαστηρίου επισημαίνεται ότι απειλείται με καταστροφή το πλούσιο δάσος στην Κοινότητα Σταυρονικήτα και θα επέρθει ανεπανόρθωτη βλάβη στο οικοσύστημα της περιοχής.

Μέσα σε δασική έκταση ιδιωτική εταιρία προγραμμάτιζε να κατασκευάσει συγκρότημα από τέσσερες διώροφες κατοικίες με πισίνες. Στο ΣτΕ προσέφυγαν οικολογικές οργανώσεις και ζητούσαν να ακυρωθεί, αφ' ενός, η από 1 - 7 - 1964 απόφαση του υφυπουργού Γεωργίας, με την οποία παραχωρήθηκε άδεια κατάτμησης δασικής έκτασης 2.223 στρεμμάτων στην περιοχή Σταυρονικήτα του νομού Χαλκιδικής, με σκοπό την οικοπεδοποίησή του, και αφ' ετέρου, η οικοδομική άδεια της Πολεοδομίας Ν. Μουδανιών που επέτρεπε στην εταιρία να προχωρήσει στην ανέγερση του οικοδομικού συγκροτήματος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ