Σάββατο 12 Φλεβάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
Εικαστικά
Εκτός των τειχών

Το «Μορφωτικό Ιδρυμα Εθνικής Τράπεζας», σε συνεργασία με το «Μουσείο Μπενάκη» και το «Διεθνές Κέντρο Χορού Καλαμάτας», διοργανώνει στις 16/2 (7.30 μ.μ.), στο Πολιτιστικό Κέντρο Πατρών του ΜΙΕΤ (πλατεία Γεωργίου Α` και Κορίνθου), έκθεση φωτογραφίας με τίτλο: «Nelly's, Σώμα και Χορός». Οι φωτογραφίες που εκτίθενται είναι 21 πρωτότυπες εκτυπώσεις από τη Δρέσδη, τη Σαξονική Ελβετία, καθώς και την Αθήνα και 51 σύγχρονες εκτυπώσεις από τα πρωτότυπα αρνητικά, τόσο της περιόδου της Γερμανίας, όσο και της Αθήνας. Ακόμη στην έκθεση συμπεριλαμβάνονται 22 σύγχρονες εκτυπώσεις από τις Δελφικές Εορτές (1927 - 1930).

Στον εκθεσιακό χώρο του βιβλιοπωλείου «Παρατηρητής» (Π. Π. Γερμανού 25, Θεσσαλονίκη), εγκαινιάστηκε χτες έκθεση έργων ζωγραφικής του Τσλιρίμ Τσέκα. Ο καλλιτέχνης γεννήθηκε στην Αλβανία και σπούδασε ζωγραφική στη Σχολή Καλών Τεχνών των Τιράνων. Το 1970 εκλέχτηκε καθηγητής στην Ακαδημία Καλών Τεχνών στα Τίρανα. Από το 1998 ζει στη Θεσσαλονίκη. Εχει παρουσιάσει έργα του σε πολλές ομαδικές και ατομικές εκθέσεις (Πεκίνο, Αλεξάνδρεια, Ιταλία, Δανία, Παρίσι κ.α.). Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 29 Φεβρουαρίου.

Στις 15 Φεβρουαρίου εγκαινιάζεται στην γκαλερί «Καλφαγιάν» (Μητροπόλεως 72, Θεσσαλονίκη), η πρώτη ατομική έκθεση του Σάββα Πασχαλίδη. Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 11 Μαρτίου.

Εκθεση φωτογραφίας του Γιώργου Δεπόλλα με τίτλο «Δεκατρείς περίεργοι θάνατοι», εγκαινιάζεται στις 17 Δεκεμβρίου (8 μ.μ.) στην γκαλερί «ΖΜ» (Πρ. Κορομηλά 1, Θεσσαλονίκη). Θα διαρκέσει μέχρι τις 4 Μαρτίου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ