Πέμπτη 11 Απρίλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΕΜΦΙΑΛΩΜΕΝΑ
Με επιτυχία η απεργία

Απόλυτη επιτυχία, με καθολική συμμετοχή, σημείωσε η χτεσινή 24ωρη απεργία του Συνδικάτου Πωλητών - Οδηγών και Βοηθών Εμφιαλωμένων Ποτών Β. Ελλάδας, που είχε κηρυχτεί για όλες τις επιχειρήσεις του κλάδου στη Βόρεια Ελλάδα. Οι απεργοί συγκεντρώθηκαν στις 7.30 το πρωί στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης και ενέκριναν ομόφωνα ψήφισμα που περιέχει τα τρία βασικά αιτήματα της απεργίας: Να δώσει η κυβέρνηση το επικουρικό Ταμείο του κλάδου, ΤΕΑΠΟΖΟ, και τη διοίκησή του στα χέρια των ασφαλισμένων. Να παρέμβει η πολιτεία για να αποκατασταθεί η νομιμότητα και να επαναλειτουργήσουν άμεσα οι επιχειρήσεις «Γεωργιάδη». Να σταματήσουν οι διώξεις με ψευδείς κατηγορίες των συνδικαλιστών του κλάδου και η ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δραστηριότητας και να ληφθούν επιτέλους μέτρα ενάντια σ' αυτούς που αποπειράθηκαν να δολοφονήσουν απεργούς.

Οι απεργοί μετά τη συγκέντρωσή τους κατευθύνθηκαν με μεγάλη πορεία στο υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης και επέδωσαν το ψήφισμα της συγκέντρωσης. στη συνέχεια κατευθύνθηκαν στο Δικαστικό Μέγαρο όπου επρόκειτο να εκδικαστεί μήνυση κατά των μελών της διοίκησης του Συνδικάτου από το γνωστό εργοδότη Λυμπερόπουλο. Η υπόθεση τελικά πήρε αναβολή και θα εκδικαστεί στις 12 Δεκέμβρη 2002.

Να σημειωθεί ότι την ίδια μέρα είχε κηρυχτεί για τους ίδιους λόγους από την Πανελλαδική Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Εμφιαλωμένων Ποτών 4ωρη στάση εργασίας σε πανελλαδικό επίπεδο, που επίσης σημείωσε απόλυτη επιτυχία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ