Παρασκευή 11 Αυγούστου 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΥΓΕΙΑ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ
Καταγγέλλει τις εικόνες ντροπής στην κατασκήνωση των ΑμεΑ

Τις εικόνες ντροπής και την εργασιακή ζούγκλα στη μοναδική κατασκήνωση για παιδιά ΑμεΑ που λειτουργεί στη Δυτική Ελλάδα στην Μπούκα Αμφιλοχίας, καταγγέλλει το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου, διεκδικώντας το δικαίωμα όλων των παιδιών των εργατικών - λαϊκών οικογενειών και περισσότερο των ΑμεΑ να κάνουν διακοπές σε σύγχρονες, υγιεινές, άρτιες υποδομές, με επαρκές, μόνιμο επιστημονικό - παιδαγωγικό προσωπικό, με σύγχρονα δικαιώματα και σταθερή εργασία.

Το Εργατικό Κέντρο θυμίζει ότι κατά τον έλεγχο που έγινε μετά από καταγγελίες, καταγράφηκε ότι η κατασκήνωση δεν διέθετε γιατρό σε μόνιμη βάση και ολοκληρωμένο εξοπλισμό ιατρείου, ναυαγοσώστη (ρόλο που επιτελούσε ο γυμναστής), φυσικοθεραπευτή για τα ΑμεΑ, κανονισμό εσωτερικής λειτουργίας και οργανωμένο αποχωρητήριο και ντουζιέρες (χωρίς αποχέτευση).

Διαπιστώθηκαν ακόμα πλήρης εγκατάλειψη και επικίνδυνες συνθήκες στην υγιεινή και ασφάλεια των χώρων, στην παρασκευή και αποθήκευση τροφίμων, στην οργάνωση, στη συντήρηση των κατοικιών και των υπόλοιπων δομών.

«Οι ανάγκες των κατασκηνωτών και των εργαζομένων θεωρούνται κόστος για την κυβέρνηση και τους δημάρχους της που περικόπτουν από τις υποδομές, περικόπτουν από το προσωπικό (με αποτέλεσμα να κάνουν και εργασίες ξένες στην ιδιότητά τους), περικόπτουν από τη μισθοδοσία και τα δικαιώματά του», καταγγέλλει το Εργατικό Κέντρο.

Σημειώνει τέλος ότι αγνοήθηκαν οι επισημάνσεις εργαζομένων και στο Δημοτικό Συμβούλιο Αμφιλοχίας απ' τη δημοτική αρχή, επισημαίνοντας ταυτόχρονα πως κυβέρνηση και περιφερειακή αρχή «ενώ έχουν σφαγιάσει τη χρηματοδότηση, τώρα κάνουν πως δεν ξέρουν τίποτα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ