Τρίτη 15 Αυγούστου 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ
Στο «μικροσκόπιο» τα κρούσματα της «Ερις»

Αύξηση παρουσιάζουν η θετικότητα των δειγμάτων για SARS-CoV-2 και οι εισαγωγές στα νοσοκομεία, σύμφωνα με την εβδομαδιαία επιδημιολογική έκθεση του ΕΟΔΥ για τις ιογενείς λοιμώξεις του αναπνευστικού συστήματος (SARS-CoV-2, ιοί γρίπης και αναπνευστικός συγκυτιακός ιός - RSV).

Το 11% των κρουσμάτων κορονοϊού οφείλεται στη νέα υποπαραλλαγή, «Ερις», και τα κρούσματα που έχουν καταγραφεί μέχρι τώρα είναι 41, όλα από την Κρήτη.

Συνολικά 45 κρούσματα του στελέχους «Ερις» του κορονοϊού έχουν καταγραφεί μέχρι σήμερα στην Ελλάδα, αναφέρει ο ΕΟΔΥ στην τελευταία έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης.

Το επταήμερο που έληξε στις 6 Αυγούστου καταγράφηκε επίσης αύξηση των εισαγωγών στις 469, έναντι 321 το προηγούμενο επταήμερο.

Σε περίπου σταθερά επίπεδα παραμένουν οι θάνατοι, οι οποίοι έφτασαν τους 22, συγκριτικά με 24 το επταήμερο που προηγήθηκε.

Η επιτήρηση του ιικού φορτίου στα αστικά λύματα έδειξε αύξηση της κυκλοφορίας του κορονοϊού σε 9 από τις 10 περιοχές που ελέγχθηκαν.

Η «Ερις», σύμφωνα με την έκθεση του ΕΟΔΥ, είναι νέα υποπαραλλαγή του στελέχους «Ομικρον EG.5.1» και χαρακτηρίστηκε υποπαραλλαγή επιδημιολογικού ενδιαφέροντος από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας. Από τα μέχρι τώρα δεδομένα δεν υπάρχει ένδειξη ότι η «Ερις» προκαλεί πιο σοβαρή νόσο, ενώ στο Ηνωμένο Βασίλειο η αύξηση της συγκεκριμένης υποπαραλλαγής τον τελευταίο μήνα συνοδεύτηκε από αυξημένη νοσηρότητα στην κοινότητα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ