Τρίτη 15 Αυγούστου 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
EUROVOLLEY 2023
Μετράει αντίστροφα η Εθνική γυναικών

Στους ρυθμούς της συμμετοχής στην τελική φάση του Eurovolley 2023 κινούνται στην Εθνική γυναικών, που μετράει αντίστροφα για την έναρξη των υποχρεώσεών της στη διοργάνωση. Το Eurovolley κάνει πρεμιέρα σήμερα 15/8 και θα διαρκέσει έως τις 3 Σεπτέμβρη, ενώ συνδιοργανώνεται από το Βέλγιο, τη Γερμανία, την Ιταλία και την Εσθονία. Στην πρώτη φάση η ελληνική ομάδα θα βρεθεί στον 3ο όμιλο, που θα διεξαχθεί στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας, έχοντας ως αντιπάλους την οικοδέσποινα χώρα, το Αζερμπαϊτζάν, την Τουρκία, την Τσεχία και τη Σουηδία. Ο πρώτος αγώνας της Εθνικής, κόντρα στη Γερμανία, είναι προγραμματισμένος για την Πέμπτη 17/8.

Πρώτος στόχος για την Ελλάδα είναι να βρεθεί στην πρώτη τετράδα του ομίλου, που δίνει την πρόκριση στην επόμενη φάση, επιδιώκοντας παράλληλα όσο το δυνατόν καλύτερο πλασάρισμα σε αυτή, ενόψει των διασταυρώσεων στους «16».

Λίγο πριν την αναχώρηση της ομάδας για τη Γερμανία (είναι προγραμματισμένη για σήμερα) ο ομοσπονδιακός τεχνικός Γιουνούς Οτσάλ εμφανίστηκε αισιόδοξος για την αποστολή της Εθνικής, δηλώνοντας ικανοποιημένος σε γενικές γραμμές από την εικόνα των παικτριών του στο διάστημα της προετοιμασίας που προηγήθηκε και περιμένοντας, όπως είπε περαιτέρω βελτίωση στα σημεία του παιχνιδιού όπου απαιτείται.

Η αποστολή της Εθνικής

Πασαδόροι: Λαμπρινή Κωνσταντινίδου, Παναγιώτα Ξανθόπουλου.

Διαγώνιες: Μάρθα Ανθούλη, Μαρία Τσιτσιγιάννη.

Ακραίες: Ολγα Στράντζαλη, Αννα Σπανού, Ασημίνα Νικολογιάννη, Ελενα Μπάκα.

Κεντρικές: Τζίνα Λαμπρούση, Αννα Καλαντάτζε, Αριστέα Τοντάι, Κική Τερζόγλου.

Λίμπερο: Μαριαλένα Αρτακιανού, Ξένια Κακουράτου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ