Παρασκευή 18 Αυγούστου 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
CONFERENCE LEAGUE
Πρόκριση για τον ΠΑΟΚ, «αντίο» από τον Αρη

Στα πλέι οφ του Conference League προκρίθηκε ο ΠΑΟΚ, μετά τη σπουδαία νίκη του με 3-0 επί της Χάιντουκ Σπλιτ στην Τούμπα, στον επαναληπτικό αγώνα των δύο ομάδων για τον 3ο προκριματικό γύρο. Την ίδια διοργάνωση αποχαιρέτησε πρόωρα ο Αρης, μετά την ήττα του με 6-5 στα πέναλτι (2-1 στην κανονική διάρκεια και στην παράταση) από την Ντιναμό Κιέβου, στη ρεβάνς που έγινε στο Βουκουρέστι της Ρουμανίας.

«Καθάρισε» στο τέλος

Στη ρεβάνς της Τούμπας ο ΠΑΟΚ, μετά το 0-0 του πρώτου αγώνα, κατάφερε να εκμεταλλευτεί την έδρα του και έφτασε σε σημαντική επικράτηση επί της κροατικής Χάιντουκ, σφραγίζοντας την πρόκριση στα πλέι οφ, όπου θα αντιμετωπίσει τον νικητή του ζευγαριού Χαρτς - Ρόζενμποργκ (αγωνίζονταν χθες το βράδυ). Οι γηπεδούχοι, παρά την πίεση των Κροατών στο ξεκίνημα, κατάφεραν να προηγηθούν (Σβαμπ 12' πέναλτι), ωστόσο η Χάιντουκ ήταν αυτή που απείλησε μέχρι το ημίχρονο. Στην επανάληψη η εικόνα του ΠΑΟΚ βελτιώθηκε, ωστόσο το ματς παρέμενε ανοιχτό, με τους φιλοξενούμενους να συνεχίζουν απειλητικά, μέχρι που ο Ζίβκοβιτς με δύο γκολ μέσα σε ένα εξάλεπτο (79', 85') σφράγισε την πρόκριση του «Δικεφάλου».

Λύγισε στα πέναλτι

Στο Βουκουρέστι ο Αρης, που είχε νικήσει με 1-0 στον πρώτο αγώνα, αν και κατάφερε να προηγηθεί και στη ρεβάνς (Τζούρασεκ 38') είδε την Ντιναμό Κιέβου να ανατρέπει το σκορ με τους Βολοστίν (48') και Καραβάεφ (85') και να φέρνει το ματς στην παράταση, όπου δεν άλλαξε κάτι και έτσι οδηγήθηκε στα πέναλτι. Εκεί ο Χουτεσιώτης απέκρουσε ένα πέναλτι των Ουκρανών (Πάρις), αντισταθμίζοντας τη χαμένη εκτέλεση του Μενέντεζ για τον Αρη, ωστόσο ο Οντουμπάτζο αστόχησε στο τελευταίο πέναλτι για την ελληνική ομάδα, με την Ντιναμό έτσι να παίρνει τη νίκη με 6-5 και την πρόκριση στα πλέι οφ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ