Τετάρτη 23 Αυγούστου 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΤΙΒΟΥ
Πρεμιέρα για τον Τεντόγλου, βλέψεις τελικού από Τζένγκο και Καραλή

Με ελπίδες για διακρίσεις οι σημερινές ελληνικές συμμετοχές

Το άλμα που θα τον στείλει στον τελικό του μήκους ψάχνει σήμερα ο Μίλτος Τεντόγλου

Eurokinissi Sports

Το άλμα που θα τον στείλει στον τελικό του μήκους ψάχνει σήμερα ο Μίλτος Τεντόγλου
Γεμάτο, από πλευράς συμμετοχών αλλά και προσδοκιών για διακρίσεις, είναι για την ελληνική αποστολή το σημερινό πρόγραμμα της 5ης μέρας του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Στίβου που διεξάγεται στη Βουδαπέστη. Στις συμμετοχές δεσπόζει αυτή του χρυσού Ολυμπιονίκη του μήκους, Μίλτου Τεντόγλου, στα προκριματικά του αγωνίσματος, όπου επιδιώκει να δείξει με το «καλημέρα» τους υψηλούς του στόχους. Με βλέψεις για τελικό θα αγωνιστούν στα προκριματικά των αγωνισμάτων τους η Ελίνα Τζένγκο και ο Εμμανουήλ Καραλής, ενώ την υπέρβαση θα ψάξουν η Πολυνίκη Εμμανουηλίδου και η Σταματία Σκαρβέλη.

Με τον αέρα του φαβορί ο Τεντόγλου

Με τον αέρα του απόλυτου φαβορί για την πρωτιά, ο κορυφαίος άλτης του μήκος στον κόσμο αυτήν τη στιγμή, Μίλτος Τεντόγλου, ξεκινά την προσπάθειά του για την κατάκτηση του μοναδικού μεταλλίου που λείπει από τη συλλογή του, του χρυσού σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ανοιχτού στίβου. Το ότι αυτό είναι το ζητούμενο το παραδέχτηκε και ο ίδιος, κατά την αναχώρηση της ελληνικής αποστολής, τονίζοντας ότι αποτελεί τον μοναδικό του στόχο για τη διοργάνωση της Βουδαπέστης. Ο αθλητής του Γιώργου Πομάσκι παίρνει μέρος καταρχάς στο α' γκρουπ των προκριματικών, επιδιώκοντας να ξεμπερδέψει νωρίς με την πρόκριση, για την οποία χρειάζεται ένα άλμα στα 8,15 μ., που αποτελεί το όριο για πρόκριση στον τελικό. Με τον Ελληνα αθλητή να έχει φέτος καλύτερη επίδοση στα 8,38 μ., τα προκριματικά αποτελούν και μια ευκαιρία για τον ίδιο να τεστάρει δυνάμεις ενόψει του τελικού.

Βλέπουν τελικό Τζένγκο, Καραλής


Στον ακοντισμό η πρωταθλήτρια Ευρώπης Ελίνα Τζένγκο, με εφαλτήριο την επιτυχία αυτή στο Μόναχο πριν από έναν χρόνο, διεκδικεί την πρόκριση στον τελικό η οποία θα την κρατήσει σε πορεία διάκρισης. Η Ελληνίδα αθλήτρια αγωνίζεται στο β' προκριματικό γκρουπ, με στόχο μια βολή στα 61,50 μ. που αποτελεί το όριο πρόκρισης. Αυτό θεωρείται μέσα στις δυνατότητές της, με την ίδια πάντως να έχει την καλύτερη φετινή της επίδοση στα 63,65 μ.

Τον «χορό» των σημερινών ελληνικών συμμετοχών ανοίγει ο Εμμανουήλ Καραλής, παίρνοντας μέρος στο β' προκριματικό γκρουπ του επί κοντώ μαζί με άλλους 17 αθλητές. Ο 23χρονος άλτης επιδιώκει να πιάσει το όριο πρόκρισης για τον τελικό, που βρίσκεται στα 5,80 μ. Εφαλτήριο για την προσπάθεια του «ασημένιου» πρωταθλητή Ευρώπης στον κλειστό στίβο αποτελεί η πολύ καλή φετινή του κατάσταση, καθώς έχει κάνει άλμα 5,82 μ., που είναι και το ατομικό ρεκόρ του στον ανοιχτό στίβου, ενώ σε κλειστό έχει ξεπεράσει τα 5,86 μ.

Η Πολυνίκη Εμμανουηλίδου, που αποτελεί το νεαρότερο μέλος της ελληνικής αποστολής, στη Βουδαπέστη κάνει το ντεμπούτο της σε τέτοιου επιπέδου διοργάνωση, αγωνιζόμενη στα προκριματικά των 200 μ. Με τις φετινές της εμφανίσεις να της έχουν φέρει τη σπουδαία επιτυχία της κατάκτησης μεταλλίου στο Ευρωπαϊκό Κ23, η νεαρή σπρίντερ στοχεύει σε μια καλή κούρσα, κυνηγώντας την υπέρβαση και την πρόκριση στα ημιτελικά του αγωνίσματος.

Στο απογευματινό πρόγραμμα έχουμε σήμερα τη συμμετοχή της Σταματίας Σκαρβέλη στον προκριματικό της σφυροβολίας. Η 28χρονη πρωταθλήτρια αγωνίζεται στο α' προκριματικό γκρουπ και στόχος της είναι μια βολή στα 73 μ., που είναι το όριο πρόκρισης για τον τελικό του αγωνίσματος. Φέτος η Σκαρβέλη έχει την καλύτερη βολή της στα 69,79 μ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ