Τετάρτη 23 Αυγούστου 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΝΕΟΛΑΙΑ
«ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ»
Κάλυψη όλων των πραγματικών κενών από 1η Σεπτέμβρη

«Κάλυψη όλων των πραγματικών κενών σε εκπαιδευτικούς από την 1η Σεπτέμβρη!» ζητά η «Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών» (ΑΣΕ), σχολιάζοντας ότι πλησιάζουν οι μέρες έναρξης της σχολικής χρονιάς και μπαίνει σε λειτουργία η γνωστή «κασέτα» των κυβερνητικών στελεχών ότι τάχα δεν θα υπάρχουν κενά στα σχολεία.

Είναι χαρακτηριστικό ότι μιλώντας χθες στο «Mega» η υφυπουργός Παιδείας, Δόμνα Μιχαηλίδου, υπολόγισε τα κενά γύρω στις 30.000 και είπε ότι θα καλυφθούν με την πρόσληψη αναπληρωτών. «Το υπουργείο Παιδείας δεν έχει δώσει στη δημοσιότητα τα πραγματικά κενά των σχολείων, ενώ με τον τρόπο υπολογισμού τους, χωρίς να έχουν ολοκληρωθεί οι υπηρεσιακές μεταβολές και χωρίς να έχουν καταγραφεί οι πραγματικές ανάγκες των σχολείων (π.χ. μακροχρόνιες άδειες), στην ουσία κουτσουρεύει τα κενά. Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, το υπουργείο ενισχύει διαρροές που μιλούν για ανάληψη υπηρεσίας στις 7 Σεπτεμβρίου, κλέβοντας από πάνω και 6 μεροκάματα από τον πρώτο μισθό που θα μπει στις αρχές του Οκτωβρίου και θα είναι πάλι μειωμένος», σχολιάζει η ΑΣΕ, αναδεικνύοντας και τα πρόσθετα άγχη των εκπαιδευτικών που δηλώνουν αυτές τις μέρες τις περιοχές όπου θα κληθούν να αναλάβουν υπηρεσία «χωρίς να ξέρουν πού, πότε, με τα άγχη της ακρίβειας, της στέγασης, του κόστους για τις μετακομίσεις και τα ενοίκια - φωτιά να δημιουργούν μια αβάσταχτη οικονομική και ψυχολογική κατάσταση».

Η ΑΣΕ καλεί τα ΔΣ της ΔΟΕ και της ΟΛΜΕ να αναλάβουν πρωτοβουλίες για την οργάνωση του αγώνα, με πρώτο βήμα την άμεση παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Παιδείας, προτάσσοντας διεκδικητικό πλαίσιο στο οποίο θα περιλαμβάνονται τα εξής:

  • Μαζικοί μόνιμοι διορισμοί, μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών, για να καλύπτονται όλες οι μορφωτικές ανάγκες των μαθητών. Καμία σκέψη για γραπτό διαγωνισμό ΑΣΕΠ.
  • Εδώ και τώρα η κυβέρνηση να καλύψει όλα τα πραγματικά κενά, δίνοντάς τα στη δημοσιότητα σε μία φάση και από 1η Σεπτέμβρη.
  • Λειτουργία των Ολοήμερων Σχολείων από την έναρξη της σχολικής χρονιάς. Επαναφορά του υπευθύνου δασκάλου. Καμία σκέψη για περικοπές στην Παράλληλη Στήριξη. Η κάθε ειδικότητα να διδάσκει το αντικείμενό της.
  • Μείωση του αριθμού μαθητών στις τάξεις. Εγκριση όλων των αιτημάτων των Συλλόγων Διδασκόντων για διαχωρισμό τμημάτων.
  • Να δοθούν όλα τα κενά στα σχολεία, χωρίς αποκρύψεις και μαγειρέματα από τα ΠΥΣΠΕ/ΔΕ.
  • Να παρθούν άμεσα μέτρα για την αντιμετώπιση του οξυμένου προβλήματος της στέγασης των αναπληρωτών και όλων των εκπαιδευτικών που μετακινούνται από τον τόπο κατοικίας τους. Επιδότηση ενοικίου για τη στέγαση στα 300 ευρώ και αξιοποίηση δομών και συγκροτημάτων κατοικιών, με συγκεκριμένες δράσεις από δήμους και Περιφέρειες.
  • Δωρεάν μετακίνηση από και προς τον τόπο ανάληψης υπηρεσίας.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ