Τετάρτη 23 Αυγούστου 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΔΙΕΘΝΗ
Φωτιά στο Τσανάκαλε της Τουρκίας

Μεγάλες πυρκαγιές σε Ισπανία, Ιταλία και Καναδά

Μεγάλη φωτιά ξέσπασε χτες αργά το απόγευμα στο Τσανάκαλε της βορειοδυτικής Τουρκίας, εξαιτίας της οποίας σταμάτησε η κυκλοφορία των πλοίων στα Στενά των Δαρδανελίων, αρχικά και στις δύο κατευθύνσεις. Αργότερα, το τουρκικό υπουργείο Μεταφορών ανακοίνωσε ότι η κυκλοφορία θα ξεκινούσε το βράδυ, στην κατεύθυνση βορρά - νότου.

Σύμφωνα με τον κυβερνήτη της επαρχίας, εκκενώθηκαν εννιά χωριά και μια πανεπιστημιούπολη, ενώ οι φλόγες πλησίαζαν στο κέντρο του Τσανάκαλε, απειλώντας μεταξύ άλλων και νοσοκομείο.

Στο μεταξύ, στην Ισπανία, συνεχιζόταν χτες για 7η συνεχή μέρα η μεγάλη πυρκαγιά στην Τενερίφη (στις Κανάριες Νήσους), έχοντας κάψει 15.000 εκτάρια (1 εκτάριο αντιστοιχεί σε 10 στρέμματα) σε 12 δήμους.

Στην Ιταλία, μεγάλη φωτιά ξέσπασε στη νήσο Ελβα (στο αρχιπέλαγος της Τοσκάνης), όπου μεταξύ άλλων εκκενώθηκε και ένα κάμπινγκ.

Στον Καναδά, όπου περιοχές στις βόρειες και δυτικές πολιτείες καίγονται εδώ και πολλές μέρες, η μάχη με τις φλόγες συνεχιζόταν και χτες. Οι αρχές συνέχιζαν να εκδίδουν εντολές εκκένωσης για μεγάλα αστικά κέντρα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ