Παρασκευή 25 Αυγούστου 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΟΥΝΤΟΜΠΑΣΚΕΤ 2023
Μετράει αντίστροφα η Εθνική

Αύριο Σάββατο κόντρα στην Ιορδανία η πρεμιέρα της Ελλάδας στη διοργάνωση που ξεκινά σήμερα στην Ασία

Σε αντίστροφη μέτρηση ενόψει της πρεμιέρας της στο Μουντομπάσκετ 2023 της Ασίας έχει μπει η Εθνική ομάδα. Η διοργάνωση, που ξεκινάει σήμερα 25/8 και θα ολοκληρωθεί στις 15/9, θα διεξαχθεί στις Φιλιππίνες, την Ιαπωνία και την Ινδονησία.

Η αυλαία της διοργάνωσης ανοίγει σήμερα, με την πρεμιέρα να διεξάγεται σε δύο δόσεις, αφού στη δράση μπαίνουν αρχικά οι 4 από τους 8 ομίλους (1ος, 4ος, 5ος, 8ος), ενώ αύριο Σάββατο θα ακολουθήσουν και οι υπόλοιποι 4 (2ος, 3ος, 6ος, 7ος).

Η Ελλάδα θα βρεθεί στον 3ο όμιλο, που θα διεξαχθεί στη Μανίλα, με αντιπάλους το απόλυτο φαβορί της διοργάνωσης ΗΠΑ, την Ιορδανία και τη Νέα Ζηλανδία. Η Εθνική ανοίγει τους αγώνες της αύριο Σάββατο κόντρα στην Ιορδανία (11.45 ώρα Ελλάδας - ΕΡΤ1 / Novasports Start), ενώ την ίδια μέρα στο άλλο ματς της πρεμιέρας κοντράρονται ΗΠΑ - Ν. Ζηλανδία (15.40 - Novasports Start).

Πίστη στις δυνατότητες

Παρά το γεγονός ότι η Εθνική κατεβαίνει «λαβωμένη», καθώς θα παρουσιαστεί στη διοργάνωση χωρίς το «βαρύ χαρτί» της, τον Γιάννη Αντετοκουμπο, καθώς και χωρίς τους Κώστα Σλούκα και Νικ Καλάθη, που επέλεξαν να απέχουν (για λόγους ξεκούρασης), η πίστη στις δυνατότητες της αποστολής που ταξίδεψε στην Ασία είναι διάχυτη στις τάξεις του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος. Αυτό φρόντισε να μεταφέρει και ο ομοσπονδιακός τεχνικός Δ. Ιτούδης, κατά τη χθεσινή επίσημη συνέντευξη Τύπου ενόψει της έναρξης της διοργάνωσης. Χαρακτήρισε επίτευγμα την παρουσία της Ελλάδας στο παγκόσμιο ραντεβού των κορυφαίων ομάδων, επισημαίνοντας ότι η Εθνική δεν πάει σε αυτό μόνο για την απόκτηση εμπειριών, αλλά και για να κυνηγήσει στόχους. Εδωσε δε την υπόσχεση ότι όλοι στις τάξεις της ομάδας θα δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους προκειμένου αυτοί οι στόχοι να επιτευχθούν. Εκφράζοντας και την πίστη του στις δυνατότητες των παικτών της αποστολής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ