Τρίτη 29 Αυγούστου 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗ ΠΡΟΔΙΑΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ
Ασκήθηκαν τέσσερις νέες ποινικές διώξεις σε πρώην στελέχη του ΟΣΕ

Τέσσερις νέες ποινικές διώξεις άσκησε χτες ο ειδικός εφέτης ανακριτής που χειρίζεται την υπόθεση του πολύνεκρου σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη. Αναλυτικότερα, ασκήθηκαν 4 νέες διώξεις κατά δύο πρώην προέδρων και διευθυνόντων συμβούλων του ΟΣΕ, κατά πρώην διευθύνοντος συμβούλου και κατά εκτελεστικού μέλους ΔΣ, υπεύθυνου για τις διευθύνσεις στις οποίες εντοπίστηκαν παραλείψεις που οδήγησαν στην τραγωδία.

Διώκονται για κακούργημα και για τρία πλημμελήματα διά παραλείψεως: Διατάραξη ασφαλείας συγκοινωνιών διά παραλείψεως (κακούργημα). Ανθρωποκτονία από αμέλεια κατά συρροή, βαριές σωματικές βλάβες κατά συρροή και ελαφριές βλάβες κατά συρροή (πλημμελήματα). Αναμένεται να λάβουν κλήση για απολογία σήμερα για τις 5/9.

Η όλη διαδικασία των ερευνών για το προδιαγεγραμμένο έγκλημα στα Τέμπη κινείται στη γνωστή τακτική του περιορισμού των ευθυνών σε άτομα - υπαλλήλους, ώστε να μείνει στο απυρόβλητο η πολιτική της «απελευθέρωσης», της ιδιωτικοποίησης, της υποβάθμισης των σύγχρονων μέσων ασφαλείας στα τρένα που θεωρούνται κόστος για την κερδοφορία των καπιταλιστών, πολιτική που υπηρέτησαν όλες οι αστικές κυβερνήσεις, της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, του ΣΥΡΙΖΑ, και θυσιάζει τη ζωή του λαού για τα κέρδη των ομίλων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ