Τρίτη 29 Αυγούστου 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΤΙΒΟΥ
Θερμή υποδοχή σε Μ. Τεντόγλου και Αντ. Ντρισμπιώτη

Ντρισμπιώτη, Πομάσκι και Τεντόγλου με την Λ. Καρατζά

Eurokinissi

Ντρισμπιώτη, Πομάσκι και Τεντόγλου με την Λ. Καρατζά
Γνωρίζοντας θερμή υποδοχή για τις επιτυχίες τους, ο Μίλτος Τεντόγλου και η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη επέστρεψαν το βράδυ το Σαββάτου στην Ελλάδα, έχοντας στις αποσκευές τους το χρυσό μετάλλιο στο μήκος και το χάλκινο στα 35 χλμ. βάδην αντίστοιχα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου της Βουδαπέστης. Επιτυχίες που αποτέλεσαν και τις μοναδικές διακρίσεις βάθρου της αποστολής στη διοργάνωση, ενώ ανέβασαν σε 25 συνολικά τη συγκομιδή σε μετάλλια για την Ελλάδα στην ιστορία της διοργάνωσης.

Στη συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε, ο Μίλτος Τεντόγλου αναφέρθηκε στις προσπάθειες όλων των μελών της ελληνικής αποστολής στη διοργάνωση και ειδικά σε αυτούς που δεν κατάφεραν να διακριθούν: «Σε όσους βλέπουν μόνο αυτά τα δύο μετάλλια, θέλω να πω ότι εγώ έχω λάβει μέρος σε τέσσερα Παγκόσμια Πρωταθλήματα και τώρα πήρα χρυσό, ενώ έχω και ένα αργυρό. Πριν είχα θέσεις όπως τα άλλα παιδιά». Οσον αφορά τους μελλοντικούς του στόχους, ο παγκόσμιος πρωταθλητής και χρυσός Ολυμπιονίκης του μήκους τόνισε ότι η κατάκτηση νέων μεταλλίων θα αποτελεί πάντα το κίνητρό του.

Στις προσπάθειες των υπόλοιπων αθλητών της ελληνικής ομάδας στάθηκε και η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη, ενώ ειδικά για τη δική της επιτυχία ανέφερε ότι ήρθε μετά από μια δύσκολη χρονιά, κατά την οποία έπρεπε να προσαρμοστεί σε νέες συνθήκες και απαιτήσεις.

Από την πλευρά του ο προπονητής του Μίλτου Τεντόγλου, Γιώργος Πομάσκι, αφού σχολίασε με χιούμορ τη νέα καινοτομία να δίνονται μετάλλια και στους προπονητές, εξέφρασε την πίστη στις δυνατότητες του κορυφαίου άλτη για ακόμα μεγαλύτερες επιδόσεις στο μέλλον. Μίλησε επίσης για το γεγονός ότι στέκεται στην κορυφή σε ένα δύσκολο άθλημα, με έντονο και υψηλού επιπέδου συναγωνισμό.

  • Τους Ελληνες πρωταθλητές, καθώς και τον κορυφαίο προπονητή Γιώργο Πομάσκι, υποδέχτηκαν ο υφυπουργός Αθλητισμού Γ. Βρούτσης, ο γγ Αθλητισμού Γ. Μαυρωτάς, η Σοφία Σακοράφα, πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, και η Λούλα Καρατζά, μέλος της Επιτροπής Υψηλού Αθλητισμού του ΣΕΓΑΣ, μέλος του ΔΣ της ΕΑΣ Αθήνας του ΣΕΓΑΣ και υποψήφια δήμαρχος Χαλανδρίου με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ