Τετάρτη 30 Αυγούστου 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΟΥΝΤΟΜΠΑΣΚΕΤ 2023
«Τελικός» πρόκρισης με τη Νέα Ζηλανδία

Το εισιτήριο για τους «16» κρίνεται σήμερα για την Εθνική

Επιδιώκοντας να πάρει την πρόκριση στην επόμενη φάση του Μουντομπάσκετ της Ασίας, η Εθνική ομάδα δίνει σήμερα στη Μανίλα τον πιο καθοριστικό της αγώνα για την πρώτη φάση, αντιμετωπίζοντας τη Νέα Ζηλανδία στο πλαίσιο της 3ης και τελευταίας αγωνιστικής του 3ου ομίλου (15.40 - ΕΡΤ1 / Novasports Start). Με τις δύο ομάδες να έχουν αμφότερες από 1 νίκη και 1 ήττα, η αναμέτρηση είναι καθοριστική για το μέλλον τους στη διοργάνωση, καθώς η νικήτρια θα είναι αυτή που θα ακολουθήσει τις ΗΠΑ (2-0, έχουν ήδη εξασφαλίσει την πρόκριση) στους «16».

Στις τάξεις της Εθνικής επικρατεί αισιοδοξία ότι η ομάδα μπορεί να βρεθεί στις 16 καλύτερες της διοργάνωσης. Καλείται ωστόσο να ξεπεράσει μία ακόμα ατυχία, τον τραυματισμό του Θανάση Αντετοκούνμπο, που καθιστά αμφίβολη τη συμμετοχή του στον αποψινό αγώνα. Την πίστη του στις δυνατότητες των παικτών του, καθώς και την αισιοδοξία του ότι θα επιτευχθεί ο στόχος της Εθνικής απόψε, εξέφρασε ο ομοσπονδιακός τεχνικός Δ. Ιτούδης, χαρακτηρίζοντας πάντως δύσκολη και πολύ δυνατή αντίπαλο την ομάδα της Νέας Ζηλανδίας.

  • Στο άλλο ματς της τελευταίας αγωνιστικής του 3ου ομίλου οι ΗΠΑ αντιμετωπίζουν την Ιορδανία, που δεν έχει ελπίδες πρόκρισης (11.40 - Novasports Start).
Συνέχισαν με φόρα Καναδάς και Γερμανία

Την ασταμάτητη πορεία του στο φετινό Μουντομπάσκετ συνεχίζει ο Καναδάς, που μετέτρεψε σε περίπατο και το ντέρμπι κορυφής του 8ου ομίλου, με τη Λετονία, επικρατώντας 101-75, τερματίζοντας 1ος και αήττητος και αφήνοντας 2ους τους Λετονούς. Με φόρα συνέχισε και η Γερμανία στον 5ο όμιλο, κάνοντας το 3/3 με νίκη 101-75 επί της Φινλανδίας, ενώ την πρόκριση ως 2η πήρε και η Αυστραλία, νικώντας εύκολα την Ιαπωνία (109-89).

Αλλα αποτελέσματα: Αίγυπτος - Μεξικό 100-72, Μαυροβούνιο - Λιθουανία 71-91, Λίβανος - Γαλλία 79-85, Αγκόλα - Δομινικανή Δημοκρατία 67-75, Φιλιππίνες - Ιταλία 83-90.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ