Πέμπτη 31 Αυγούστου 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Συνεχίζουμε με τον λαό της Λάρισας τους αγώνες για τις ανάγκες των πολλών!

Σε μαχητικό και αισιόδοξο κλίμα πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης η σύσκεψη των υποψηφίων με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» στον δήμο Λαρισαίων

Σε μαχητικό και αισιόδοξο κλίμα πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης η σύσκεψη των υποψηφίων με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» στον δήμο Λαρισαίων.

Στο ψηφοδέλτιο συμμετέχουν τελικά 153 υποψήφιοι, γεγονός που αποτυπώνει την απήχηση που βρίσκει το κάλεσμα συμπόρευσης με το ΚΚΕ. Οι υποψήφιοι είναι άνθρωποι του μόχθου και της βιοπάλης, με πλούσια δράση στο εργατικό και συνδικαλιστικό κίνημα των αυτοαπασχολούμενων, στο νεολαιίστικο κίνημα, άνθρωποι με πλούσια προσφορά στον Πολιτισμό και τον Αθλητισμό της πόλης.

Μιλώντας εισηγητικά ο Πέτρος Κρίκης, υποψήφιος δήμαρχος Λαρισαίων με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», σημείωσε ότι με τη μαζική υπερψήφιση των ψηφοδελτίων της «Λαϊκής Συσπείρωσης», θα δυναμώσει η αντιπαράθεση με την ενιαία πολιτική κράτους και κυβερνήσεων που εξειδικεύεται σε δήμους και Περιφέρειες, θα έρθουν και θα ακουστούν στο Δημοτικό Συμβούλιο οι αγώνες και οι διεκδικήσεις του εργαζόμενου λαού.

Παράλληλα, αναφέρθηκε σε μια σειρά από οξυμένα προβλήματα της πόλης και του λαού της, που φέρουν τη σφραγίδα όλων των αστικών κομμάτων και των δημοτικών τους παρατάξεων, επισημαίνοντας τις θέσεις και τη δράση που ανέπτυξε γι' αυτά η «Λαϊκή Συσπείρωση».

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στη μετατροπή της πόλης σε ορμητήριο ιμπεριαλιστικού πολέμου με την εγκατάσταση στην 110 ΠΜ αμερικανικών αεροπλάνων και προσωπικού, τονίζοντας ότι ο λαός πρέπει να κάνει κριτήριο για την ψήφο του τη στάση που κρατάνε οι διάφοροι υποψήφιοι, απέναντι στους κινδύνους που συνεπάγονται από το ότι η πόλη και όλη η χώρα φιλοξενούν ΝΑΤΟικές βάσεις.


Στη συνέχεια τόνισε ότι «εμείς, η "Λαϊκή Συσπείρωση", ο συνδυασμός του ΚΚΕ στον δήμο Λάρισας, συνεχίζουμε τον αγώνα για όμορφη πόλη! Δηλαδή, πόλη με ευτυχισμένους ανθρώπους, με μόνιμη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα για όλους, με μισθό που να ικανοποιεί τις σύγχρονες ανάγκες, ολόπλευρη και δωρεάν μόρφωση της νεολαίας, πρόσβαση στον Αθλητισμό και τον Πολιτισμό, χωρίς παιδιά στην εξάρτηση, καθολική παροχή υψηλού επιπέδου δωρεάν υπηρεσιών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και Πρόνοιας».

Τέλος, κάλεσε σε μαζική δουλειά και δράση όλου του ψηφοδελτίου, ανακοινώνοντας ότι τις επόμενες μέρες θα γίνουν μια σειρά από θεματικές εκδηλώσεις, περιοδείες, συσκέψεις κ.ά.

Στη συζήτηση που ακολούθησε, ο Γιάννης Παναγιώτου, δημοτικός σύμβουλος και εκ νέου υποψήφιος, στάθηκε μεταξύ άλλων στο πρόβλημα της σχολικής στέγης, σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι «δεκάδες σχολεία βρίσκονται στον ...αέρα, αφού έχουν χτιστεί χωρίς ή με ελάχιστες αντισεισμικές προδιαγραφές. Ενδεικτικά, στην πόλη της Λάρισας 44 από τα 122 σχολεία είναι χτισμένα πριν από το 1967 και 13 εξ αυτών είναι χωρίς καθόλου οικοδομική άδεια».

Στα ζητήματα του Πολιτισμού αναφέρθηκε ο Αχιλλέας Σίμος, σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι «οι δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι της "Λαϊκής Συσπείρωσης" στην περιοχή μας ήταν οι μοναδικοί που αταλάντευτα και σταθερά σε κάθε μάχη πάλευαν στο πλευρό των καλλιτεχνών, προβάλλοντας τις προτάσεις των σωματείων τους, τις διεκδικήσεις τους».

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι φοιτητές του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στον τομέα της φοιτητικής μέριμνας ανέδειξε η Αγγέλα Τσιάτσιου, υποψήφια δημοτική σύμβουλος, τονίζοντας ότι «οι φοιτητές μπορούν να καταδικάσουν με την ψήφο τους όλους αυτούς που αντιμετωπίζουν τις ανάγκες των φοιτητών ως κόστος».

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» είναι η δυνατή φωνή των εργαζομένων μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο

Στη σύσκεψη έκανε παρέμβαση και ο Αλέξης Ζορμπάς, Γραμματέας της ΤΕ Λάρισας του ΚΚΕ, που τόνισε μεταξύ άλλων ότι «το πραγματικό δίλημμα δεν είναι το ποιος θα υλοποιήσει την κεντρική αντιλαϊκή πολιτική αλλά το πόσο δυνατό θα είναι το ΚΚΕ και οι συνδυασμοί της "Λαϊκής Συσπείρωσης", ώστε να δυναμώσουν τα στηρίγματα του λαού απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική, να ακουστούν οι διεκδικήσεις του λαού».

«Η "Λαϊκή Συσπείρωση" είναι η δυνατή φωνή των εργαζομένων μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο», τόνισε χαρακτηριστικά, και πρόσθεσε ότι «πιο πολλοί εκλεγμένοι κομμουνιστές και υποψήφιοι της "Λαϊκής Συσπείρωσης" σημαίνει πιο δυνατός ο λαός, σημαίνει ότι θα υπάρχει μια ισχυρή, εργατική - λαϊκή αντιπολίτευση και στον δήμο Λάρισας, που θα ενώνει τον αγώνα της με το εργατικό - λαϊκό κίνημα και τις διεκδικήσεις των σωματείων».

Αφού αναφέρθηκε στη στρατηγική σύγκλιση όλων των υπόλοιπων συνδυασμών που συμφωνούν και υλοποιούν την αντιλαϊκή πολιτική, στάθηκε στη συζήτηση που έχει ανοίξει για τα διάφορα έργα, τα κονδύλια που δίνονται κ.λπ., τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι «απουσιάζουν και καθυστερούν τα αναγκαία έργα για την προστασία της ζωής του λαού, γιατί δεν αποτελούν προτεραιότητα για το αστικό κράτος, διότι δεν δίνουν κέρδη στους καπιταλιστές και στους επιχειρηματικούς ομίλους τους. Γι' αυτό βρίσκονται στα αζήτητα του κεντρικού και των τοπικών προϋπολογισμών όπως και του ΕΣΠΑ και του Ταμείου Ανάκαμψης. Την ίδια ώρα όμως παρατηρούμε ότι η δημοτική αρχή είναι πολύ γρήγορη όταν επρόκειτο να "τρέξουν" αποφάσεις σχετικά με έργα και υπηρεσίες που αφορούσαν συμφέροντα επιχειρηματικών ομίλων για "πακέτα" και επενδύσεις».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Με το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ, πλήγμα στην κυβέρνηση και την ΕΕ του πολέμου και της εκμετάλλευσης (2024-06-10 00:00:00.0)
Ο Τύρναβος χρειάζεται μια αγωνιστική δημοτική αρχή δίπλα στον λαό και όχι απέναντί του (2023-10-13 00:00:00.0)
Ο λαός χρειάζεται στήριγμα στην πάλη του, όχι έναν ακόμα τοπικό εχθρό (2023-10-12 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (2023-10-04 00:00:00.0)
Με κριτήριο τη ζωή και τις ανάγκες μας να «το πάρουμε αλλιώς» (2023-09-30 00:00:00.0)
Αρκετά με το «πάμε κι όπου βγει», ήρθε η ώρα να «πάμε αλλιώς»! (2023-09-12 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ