Παρασκευή 12 Απρίλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΔΑΣ ΟΤΑ
Καλεί σε κλιμάκωση του αγώνα

Κάλεσμα στους εργαζόμενους να συσπειρωθούν στα σωματεία τους και να οργανώσουν την αντίστασή τους ενάντια στα ασφαλιστικά κυβερνητικά σχέδια, προκηρύσσοντας κατ' αρχήν νέα 24ωρη απεργία στις 18 του Απρίλη για το Ασφαλιστικό, απευθύνει η «Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία» (ΔΑΣ) Εργαζομένων στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ).

Αντίσταση, που - όπως καταγγέλλει η ΔΑΣ - δεν είναι στις προθέσεις των υπόλοιπων παρατάξεων (ΔΑΚΕ, «Αυτόνομη Παρέμβαση» και «Αγωνιστικές Συσπειρώσεις») - που εκπροσωπούνται στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στους ΟΤΑ, αφού «μαζί με την ΠΑΣΚΕ δεν οργανώνουν συντονισμένα πλέον την αντίσταση του κλάδου στην επίθεση που δεχόμαστε από την κυβερνητική πολιτική σε όλους τους τομείς της ζωής μας». Χαρακτηριστικά, η ΔΑΣ σημειώνει ότι στη Γενική Συνέλευση της Ομοσπονδίας οι υπόλοιπες παρατάξεις αρνήθηκαν το διεκδικητικό, αγωνιστικό πλαίσιο που αυτή κατέθεσε για απεργία στις 11 και 12 και αποχή από την εργασία στις 13 και 14 Απρίλη, κι αυτό παρά το γεγονός ότι, σε επίπεδο ΓΣΕΕ, οι δύο από τις τρεις παρατάξεις καλούσαν τους εργαζόμενους σε κλιμάκωση των κινητοποιήσεων για το Ασφαλιστικό.

Απόφαση να συμμετάσχει στην κινητοποίηση της 18ης Απρίλη έλαβε και η Συντονιστική Επιτροπή Σωματείων Εργαζομένων στους ΟΤΑ. Στην Επιτροπή μετέχουν τα Σωματεία των παρακάτω δήμων: Ζεφύρι, Ανω Λιόσια - Πετρούπολη - Καματερό, Ν. Ιωνία, Καλλιθέα, Παπάγου, Ελληνικό, Δάφνη, Ηλιούπολη, Κηφισιά, Μεταμόρφωση - Λυκόβρυση, Ερυθραία, Αγ. Βαρβάρα. Επίσης, μετέχουν Επιτροπές Αγώνα Εργαζομένων από τους εξής Δήμους: Αιγάλεω, Περιστέρι, Ν. Σμύρνη, Π. Φάληρο, Βύρωνα, Καισαριανή και Χαλάνδρι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ