Σάββατο 2 Σεπτέμβρη 2023 - Κυριακή 3 Σεπτέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 36
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Γεμάτη η αντιλαϊκή ατζέντα της κυβέρνησης

Με γεμάτη αντιλαϊκή ατζέντα, ενόψει και των ανακοινώσεων νέων δεσμεύσεων απέναντι στο κεφάλαιο στη ΔΕΘ, συνεδρίασε την Παρασκευή το υπουργικό συμβούλιο.

Ενδεικτικά, ο ίδιος ο πρωθυπουργός μίλησε για «μια εξαιρετικά πλούσια και γεμάτη ατζέντα, η οποία επιταχύνει τα βήματά μας», σε «Υγεία, εργασία, καθημερινότητα του πολίτη, ασφάλεια, Δικαιοσύνη».

Αλλωστε έγινε συζήτηση σχετικά με το νομοσχέδιο - έκτρωμα του υπουργείου Εργασίας για επέκταση του εργασιακού Μεσαίωνα (βλ. σελ. 12 - 14), αλλά και σχετικά με το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών για την αναμόρφωση του συστήματος διακυβέρνησης των ΟΤΑ α' και β' βαθμού, στην πορεία παραπέρα ευθυγράμμισής τους με την πολιτική της ανταποδοτικότητας και των ιδιωτικοποιήσεων.

Επίσης, ο πρωθυπουργός, στο πλαίσιο του παιχνιδιού ευθυνών και αρμοδιοτήτων, ξεχώρισε την καθιέρωση «δημόσιων δεικτών ποιότητας έργου σε δήμους και Περιφέρειες», ώστε «να γνωρίζουμε τις ενέργειες που γίνονται στους καθαρισμούς των οικοπέδων πριν από κάθε αντιπυρική περίοδο. Τι κάνουμε με τα ρέματα, ποιος τα καθαρίζει, κεντρικά ποιος λογοδοτεί εάν ένα ρέμα δεν έχει καθαριστεί».

Συζήτηση έγινε και επί του νομοσχεδίου για την επιτάχυνση των διαδικασιών στελέχωσης της λεγόμενης Δικαστικής Αστυνομίας, με τον πρωθυπουργό να προαναγγέλλει κι άλλες παρεμβάσεις στο εν λόγω πεδίο, «καθώς η επιτάχυνση της απονομής δικαιοσύνης αποτελεί ακρογωνιαία μεταρρυθμιστική πρωτοβουλία αυτής της κυβέρνησης» όπως είπε, στο πλαίσιο της πρεμούρας τους να βγουν από τη μέση προσφυγές και να ξεμπλοκάρουν «επενδύσεις».

Εστίασαν τέλος στην πορεία έκδοσης των νέων ταυτοτήτων, οι οποίες κατά τον πρωθυπουργό «αποτελούν μέρος ενός ενιαίου ευρωπαϊκού συστήματος ταυτοποίησης, το οποίο θα γίνει υποχρεωτικό».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ