Τρίτη 5 Σεπτέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
SUPER LEAGUE
Το απόλυτο ο Ολυμπιακός, «απέδρασαν» ΑΕΚ και ΠΑΟ

Με τον Ολυμπιακό να κάνει το 3 στα 3, ενώ ΑΕΚ και Παναθηναϊκός πήραν δύσκολες αλλά πολύτιμες εκτός έδρας νίκες σε Βόλο και Γιάννενα αντίστοιχα, συνεχίστηκε το πρωτάθλημα της Super League με την 3η αγωνιστική. Στα αξιοσημείωτα και οι σημαντικές νίκες του ΟΦΗ και της Κηφισιάς.

Στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» ο Ολυμπιακός συνέχισε τις εντυπωσιακές εμφανίσεις στο ξεκίνημα της σεζόν, φτάνοντας σε επιβλητική νίκη 4-0 επί της Λαμίας (Μασούρας 17', Φορτούνης 32', Βασιλαντωνόπουλος 62' αυτογκόλ, Ελ Κααμπί 90+4'). Οι γηπεδούχοι κυριάρχησαν επιθετικά, επιβάλλοντας τον ρυθμό τους, δεν κινδύνεψαν αμυντικά και έφτασαν στην επιτυχία χωρίς προβλήματα.

Στο Πανθεσσαλικό Στάδιο η ΑΕΚ πήρε βαθμολογική και ψυχολογική ανάσα, νικώντας 3-2 τον Βόλο (Ντέλετιτς 8', 72' - Γιόνσον 32', Τσούμπερ 37', Αμραμπάτ 90+3') σε ένα ματς με ανατροπές. Παρά την αποβολή του Μάνταλου στο 25' με απευθείας κόκκινη, και τις αμυντικές αδυναμίες που παρουσίασε για άλλη μια φορά και τις οποίες εκμεταλλεύτηκαν οι γηπεδούχοι, η «Ενωση» κατάφερε να φύγει με το «τρίποντο» χάρη σε εύστοχο πέναλτι στις καθυστερήσεις.

Πολύτιμο «διπλό» πήρε και ο Παναθηναϊκός, 1-0 στα Γιάννενα επί του ΠΑΣ (Παλάσιος 74'), σε ένα ματς όπου οι «πράσινοι» είχαν μεν τον έλεγχο στο μεγαλύτερο μέρος αλλά δυσκολεύτηκαν να δημιουργήσουν σημαντικές ευκαιρίες. Επίσης δέχτηκαν πλήγμα με τους τραυματισμούς των Βαγιαννίδη, Αϊτόρ και Βέρμπιτς, με τον πρώτο να τίθεται εκτός για ενάμιση μήνα.

Σε ένα ματς με ένταση αλλά λίγες καλές φάσεις στο Ηράκλειο, ο ΟΦΗ στις καθυστερήσεις πήρε σπουδαία νίκη 1-0 επί του ΠΑΟΚ (Αμπάντα 90+7').

Αν και μακριά από την έδρα της, στο ουδέτερο γήπεδο της Λαμίας, η Κηφισιά έφτασε στην πρώτη της νίκη στην κατηγορία επικρατώντας 2-1 του Ατρόμητου (Οζέγκοβιτς 32', Παπασάββας 69' - Ασβέδο 90').

Ανάσα μετά τις απώλειες στο ξεκίνημα πήρε ο Αρης, στο ντεμπούτο της επιστροφής του Ακη Μάντζιου στην τεχνική ηγεσία, νικώντας 3-2 τον Αστέρα Τρίπολης εντός έδρας (Ζαμόρα 16', Μορόν 62', Φαμπιάνο 82' - Μπαρτόλο 29', Μάντζης 85'). Στην Τούμπα, Πανσερραϊκός και Παναιτωλικός έμειναν στο 1-1 (Μούργος 30' - Πέδρο 90+1').

  • Η βαθμολογία: Ολυμπιακός 9, ΟΦΗ 6, Παναθηναϊκός 6, ΠΑΟΚ 6, ΠΑΣ Γιάννινα 4, ΑΕΚ 4, Λαμία 4, Αρης 3, Αστέρας Τρίπολης 3, Κηφισιά 3, Παναιτωλικός 2, Πανσερραϊκός 2, Βόλος 1, Ατρόμητος 0. Σημείωση: Παναθηναϊκός, ΑΕΚ, Παναιτωλικός και Ατρόμητος έχουν από έναν αγώνα λιγότερο.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ