Τετάρτη 6 Σεπτέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΝΕΟΛΑΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
Μαζικές εκδηλώσεις σε πολλές πόλεις

INTIME NEWS

Το σύνθημα του 49ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή», «Με το ΚΚΕ για τον σοσιαλισμό, για να "γενούνε τα σκοτάδια λάμψη" (Ν. Χικμέτ)», φτάνει σε νέους, αλλά και κόσμο κάθε ηλικίας, σε κάθε γωνιά της Ελλάδας που αγκαλιάζει τις εκδηλώσεις του, οι οποίες πληθαίνουν σε πολλές πόλεις καθώς οδεύει προς την κορύφωσή του στις μεγάλες πρωτεύουσες νομών.

Σε Δυτική Ελλάδα και Πελοπόννησο

Με τη μεγαλύτερη συμμετοχή κόσμου των τελευταίων χρόνων πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ στο Πάρκο Ξυστρή στον Πύργο, το βράδυ του Σαββάτου.

Τις εκδηλώσεις άνοιξε ο Παναγιώτης Καρπίτης, μέλος του ΣΠ Δυτικής Ελλάδας της ΚΝΕ, για να ακολουθήσει χαιρετισμός από τον Χρήστο Αθανάσουλα, υποψήφιο δήμαρχο Πύργου με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Η κεντρική ομιλία έγινε από τον Κώστα Μπάτσικα, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ του ΚΚΕ, ο οποίος μεταξύ άλλων κάλεσε, μπροστά στις εκλογές της 8ης Οκτώβρη, να ενισχυθούν τα ψηφοδέλτια της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και στους δήμους της Ηλείας, προκειμένου να δυναμώσει ο αγώνας του λαού, η εργατική - λαϊκή αντιπολίτευση απέναντι στα αντιλαϊκά μέτρα ΕΕ, κυβέρνησης και εκπροσώπων τους και σε περιφερειακό και δημοτικό επίπεδο. Το πρόγραμμα συνεχίστηκε μέχρι αργά, με μεγάλο λαϊκό - ρεμπέτικο γλέντι με την Μαριώ.


Αντίστοιχα, την περασμένη Παρασκευή, το Φεστιβάλ πέρασε από το Μεσολόγγι και το Ληξούρι Κεφαλονιάς.

Στο Μεσολόγγι πραγματοποιήθηκε μια από τις πιο μαζικές εκδηλώσεις των τελευταίων χρόνων, στο λιμάνι της πόλης. Το πρόγραμμα ξεκίνησε με έντεχνη - ροκ συναυλία από τον Θοδωρή Κοντό και το συγκρότημά του, ενώ στη συνέχεια, χαιρετισμό απηύθυνε η Βάνα Πατρινού, υποψήφια δήμαρχος της Ι.Π. Μεσολογγίου με τη «Λαϊκή Συσπείρωση». Η κεντρική ομιλία έγινε από τον Δημήτρη Τζαβάρα, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ του ΚΚΕ και Γραμματέα της ΕΠ Δυτικής Ελλάδας. Ακολούθησε λαϊκό γλέντι από το συγκρότημα «Συνεπιβάτες» μέχρι αργά το βράδυ. Λειτούργησε έκθεση βιβλίου της «Σύγχρονης Εποχής» και υπήρχε χώρος της «Λαϊκής Συσπείρωσης».

Επίσης, στο Ληξούρι οι εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν στην κεντρική πλατεία, με συμμετοχή κόσμου κάθε ηλικίας. Το πρόγραμμα ξεκίνησε με χαιρετισμό του υποψήφιου δημάρχου Παλικής με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», Δημήτρη Ματζουράτου, για να ακολουθήσει η ομιλία από τον Αλέξανδρο Παγώνη, μέλος του ΓΠ Δυτικής Ελλάδας του ΚΚΕ. Τη σκυτάλη πήραν τοπικοί μουσικοί που κέρδισαν το χειροκρότημα με το λαϊκό γλέντι που ακολούθησε. Στο Φεστιβάλ υπήρχαν χώρος για το «κόκκινο Αερόστατο», έκθεση βιβλίου της «Σύγχρονης Εποχής» και περίπτερο της «Λαϊκής Συσπείρωσης».

ΤΡΙΠΟΛΗ
ΤΡΙΠΟΛΗ
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή το Φεστιβάλ στην Τρίπολη, στο άλσος του Πνευματικού Κέντρου. Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με stand up comedy με τους Κωνσταντή Μπίτση, Παναγιώτη Κούδα και Δήμητρα Νικητέα. Ακολούθησε σύντομος χαιρετισμός από τον Βαγγέλη Γούλγαρη, υποψήφιο δήμαρχο Τρίπολης με τη «Λαϊκή Συσπείρωση». Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε κεντρική ομιλία από τον Αντώνη Κωσταδήμα, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ. Ο χώρος γέμισε ζωντάνια με τη μεγάλη συναυλία με τους «Κοινούς Θνητούς» και ακολούθησε λαϊκό γλέντι.

Με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ στην Κόρινθο το περασμένο Σάββατο. Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με παρουσίαση παραδοσιακών χορών από τους μικρούς φίλους του «κόκκινου Αερόστατου» και ακολούθησε ροκ συναυλία από το συγκρότημα «Final Act». Το πρόγραμμα συνεχίστηκε με χαιρετισμό από την Βιβή Τζέκου, υποψήφια δήμαρχο με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», και ακολούθησε κεντρική ομιλία από τον Παναγιώτη Κοσκινά, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ και Γραμματέα της Οργάνωσης Περιοχής Πελοποννήσου. Το πρόγραμμα συνεχίστηκε με παρουσίαση δίσκου από τον Κώστα Βλαχούτσο και μεγάλο λαϊκό γλέντι με τους «Γιαγκίνηδες».

Στη Βόρεια Ελλάδα

Με επιτυχία έγινε το Φεστιβάλ στις Σέρρες, το περασμένο Σάββατο, με πλήθος κόσμου και νεολαίας, που έδειξαν ενδιαφέρον τόσο για τα θεματικά στέκια και την έκθεση βιβλίου, όσο και για τις ομιλίες που ακολούθησαν. Την κεντρική ομιλία έκανε ο Θανάσης Χρηστίδης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, ο οποίος αναφέρθηκε εκτενώς στην ιστορία και την πολιτική και πολιτισμική σημασία του Φεστιβάλ όλα αυτά τα χρόνια, καθώς και στις εξελίξεις του τελευταίου διαστήματος στη χώρα. Ολοκλήρωσε την ομιλία του με ένα μεγάλο κάλεσμα συμπόρευσης με το ΚΚΕ, το μόνο κόμμα που μπαίνει μπροστά στους αγώνες και τις διεκδικήσεις, για τις ανάγκες του λαού. Στη συνέχεια, χαιρετισμό απηύθυνε η Ελενα Τούσκα, υποψήφια δήμαρχος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», η οποία ανέδειξε τα προβλήματα του δήμου Σερρών και παρουσίασε τις θέσεις της «Λαϊκής Συσπείρωσης» για την αντιμετώπιση των καθημερινών ζητημάτων, για να κλείσει με την παρουσίαση των υποψηφίων στη Δημοτική Ενότητα Σερρών, απευθύνοντας πλατύ κάλεσμα στον λαό της πόλης να στηρίξει τους αγώνες και τα δικαιώματά του με ψήφο στη «Λαϊκή Συσπείρωση». Η βραδιά ολοκληρώθηκε με μεγάλο γλέντι με τους «Koza Mostra», που ξεσήκωσαν μικρούς και μεγάλους μέχρι αργά το βράδυ!

ΣΕΡΡΕΣ
ΣΕΡΡΕΣ
Με συμμετοχή πλήθους κόσμου και νεολαίας ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ επίσης σε Κιλκίς, Νάουσα, Κατερίνη και Γιαννιτσά.

Στο Κιλκίς χαιρετισμό απηύθυναν ο Κώστας Τσαουσίδης, υποψήφιος δήμαρχος Κιλκίς, και ο Τάσος Βασιλακάκης, υποψήφιος δήμαρχος Παιονίας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση». Η κεντρική ομιλία έγινε από τον Λεωνίδα Στολτίδη, βουλευτή Β' Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ. Ακολούθησαν συναυλία με τους Νένα Γρόσση, Φίλιππο Κουζουκίδη και Μαριαλένα Μιχαήλοβιτς και γλέντι με τους «Τούτοι the band». Στον χώρο λειτούργησαν έκθεση βιβλίου της «Σύγχρονης Εποχής» και γωνιά για τους φίλους του «κόκκινου Αερόστατου».

Στη Νάουσα το πρόγραμμα ξεκίνησε με χαιρετισμό από τον Σάκη Τσίτση, υποψήφιο δήμαρχο με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», και ακολούθησε η κεντρική ομιλία από τον Δημήτρη Παπατολίδη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ. Μέχρι αργά συνέχισε το λαϊκό γλέντι με τους «Ρεμπέτ Ασκέρ», που κέρδισαν το χειροκρότημα. Το πρόγραμμα περιελάμβανε δραστηριότητες για τους μαθητές και για τις νεαρές ηλικίες, ενώ στον χώρο υπήρχε έκθεση βιβλίου της «Σύγχρονης Εποχής».

Στην Κατερίνη η κεντρική ομιλία πραγματοποιήθηκε από τον Γιάννη Δελή, βουλευτή Α' Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ. Πλούσιο ήταν το καλλιτεχνικό πρόγραμμα, το οποίο περιλάμβανε συναυλίες με τους «Kappa», «Serap» και «Προλετάριο» καθώς επίσης και το συγκρότημα «Yiname the band». Στη συνέχεια ακολούθησε λαϊκό γλέντι με τους «Τούτοι the band». Ξεχωριστό ήταν το αφιέρωμα στο λαϊκό τραγούδι ως φωνή αντίστασης και προόδου με τους Βαγγέλη Πετρινιώτη (φωνή - μπουζούκι), Γιώργο Ευαγγέλου (κιθάρα - τραγούδι), Αντώνη Μόσχη (μπαγλαμάς - τραγούδι), Γιώτη Κυριαζή (τραγούδι). Πραγματοποιήθηκαν δραστηριότητες για μαθητές όλων των ηλικιών ενώ στον χώρο υπήρχαν έκθεση αφιερωμένη στα 50 χρόνια από τον ξεσηκωμό του Πολυτεχνείου και έκθεση βιβλίου της «Σύγχρονης Εποχής».

ΠΥΡΓΟΣ
ΠΥΡΓΟΣ
Το Φεστιβάλ πέρασε ακόμα από τα Γιαννιτσά. Τις εκδηλώσεις άνοιξε η «Banda trite pate», με ένα ταξίδι στη jazz μουσική. Στη συνέχεια, η Ιωάννα Σίσκου απήγγειλε το ποίημα «Αμερική» του Allen Ginsberg. Χαιρετισμό απηύθυνε η Ολυμπία Παπαδοπούλου, υποψήφια δήμαρχος Πέλλας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» και η κεντρική ομιλία πραγματοποιήθηκε από τον Γιάννη Βασιλειάδη, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ και Γραμματέα Περιοχής Κεντρικής Μακεδονίας της ΚΝΕ. Στη συνέχεια ακολούθησε γλέντι με το συγκρότημα «Ρουμπαγιάτ». Στον χώρο υπήρχαν έκθεση αφιερωμένη στα 50 χρόνια από τον ξεσηκωμό του Πολυτεχνείου και έκθεση βιβλίου της «Σύγχρονης Εποχής».

Πριν από μια βδομάδα επίσης, την Τετάρτη 30/8, το Φεστιβάλ πέρασε από τη Χαλκιδική, κάνοντας στάση στα Νέα Μουδανιά.

Το πρόγραμμα περιελάμβανε δραστηριότητες για μαθητές και τουρνουά σκακιού. Ακολούθησε ομιλία από την Αννα - Μαρία Ηλιού, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ. Οπως τόνισε, τα Φεστιβάλ της ΚΝΕ έχουν καταφέρει να αποτελούν ένα «ετήσιο ραντεβού με το αισιόδοξο, φωτεινό μέλλον της ανθρωπότητας. Γιατί, ναι, στην Ελλάδα αλλά και εδώ στη Χαλκιδική με τη συμβολή του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, υπάρχει και δυναμώνει ένα ρεύμα αμφισβήτησης στην κυρίαρχη πολιτική. Μπορεί τα σκοτάδια στη χώρα μας και στην περιοχή μας να πυκνώνουν αλλά το ταξίδι του Φεστιβάλ, δεμένο με την αγωνιστική πορεία της ΚΝΕ, επιβεβαιώνει ότι υπάρχει μία δυνατή φλέβα οργάνωσης και διεκδίκησης». Η εκδήλωση έκλεισε με λαϊκό γλέντι από το συγκρότημα «4 νότες».


ΚΟΡΙΝΘΟΣ
ΚΟΡΙΝΘΟΣ

ΝΑΟΥΣΑ
ΝΑΟΥΣΑ

ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ
ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Βήμα αλληλεγγύης και διεκδίκησης οι εκδηλώσεις σε πολλές πόλεις(2023-09-13 00:00:00.0)
Μαζικές εκδηλώσεις και νέα «ραντεβού» σε πόλεις και νησιά(2023-08-25 00:00:00.0)
Ξεκινούν τα μεγάλα φεστιβαλικά ραντεβού ανά την Ελλάδα(2023-08-19 00:00:00.0)
Ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις το περασμένο Σάββατο σε τέσσερις πόλεις(2022-08-31 00:00:00.0)
Βήμα μαθητικής δημιουργίας και γόνιμης συζήτησης(2019-04-24 00:00:00.0)
Αντάμωμα σε μεγάλες πόλεις σε όλη τη χώρα(2018-09-11 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ