Τετάρτη 6 Σεπτέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΩΠΗΛΑΣΙΑΣ
Διπλή επιτυχία για τα ελληνικά κουπιά

Με δύο σπουδαίες προκρίσεις στα ημιτελικά ολοκληρώθηκε η χτεσινή, 3η μέρα του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Κωπηλασίας στο Βελιγράδι για την ελληνική αποστολή. Αυτές επιτεύχθηκαν από τα γυναικεία πληρώματα της δίκωπου και του διπλού σκιφ ελαφρών βαρών που συμμετείχαν στο χτεσινό πρόγραμμα στα ρεπεσάζ των αγωνισμάτων τους. Μένοντας σε ρότα τόσο για τη διάκριση στη διοργάνωση όσο και για την απόκτηση ενός εισιτηρίου για συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024 στο Παρίσι.

Πιο συγκεκριμένα, το δίδυμο των Χριστίνας Μπούρμπου και Ευαγγελίας Αναστασιάδου στη δίκωπο κατάφερε να τερματίσει πρώτο στη σειρά του με χρόνο 7.03.32. Το ελληνικό πλήρωμα πραγματοποίησε μια σπουδαία κούρσα, στην οποία είχε την πρωτοπορία από την αρχή, ενώ στα τελευταία μέτρα κατάφερε να αντέξει την επίθεση από τα πληρώματα της Ισπανίας και της Δανίας κρατώντας την πρωτιά.

Εξαιρετική εμφάνιση είχε και το πλήρωμα στο διπλό σκιφ ελαφρών βαρών των Ζωής Φίτσιου και Μιλένας Κοντού, που με επιβλητική εμφάνιση πήρε άνετα την πρωτιά στη σειρά του με 6.58.89. Το ελληνικό δίδυμο κατάφερε να ξεφύγει από νωρίς από τις αντιπάλους της κούρσας τις οποίες άφησε αρκετά πίσω, έχοντας μοναδικό αντίπαλο το χρονόμετρο.

Με βλέψεις για ημιτελικά σήμερα

Με στόχο την πρόκριση στα ημιτελικά των αγωνισμάτων τους θα αγωνιστούν σήμερα τα ανδρικά πληρώματα της ελληνικής αποστολής.

Συγκεκριμένα, στο μονό σκιφ ο Στέφανος Ντούσκος θα μετάσχει στα προημιτελικά με στόχο να συνεχίσει την πορεία πρόκρισης στον τελικό. Την πρόκριση στα ημιτελικά θα επιδιώξουν και οι Πέτρος Γκαϊδατζής - Αντώνης Παπακωνσταντίνου στο διπλό σκιφ ελαφρών βαρών. Με στόχο να βρεθούν στην πρώτη τριάδα που οδηγεί στα ημιτελικά οι Θανάσης Παλαιοπάνος - Γιάννης Καλανδαρίδης θα αγωνιστούν στα προημιτελικά του διπλού σκιφ.

Επίσης, στις γυναίκες οι Ευαγγελία Φράγκου - Σοφία Δαλίδου θα αγωνιστούν στον επαναληπτικό του διπλού σκιφ διεκδικώντας την πρόκριση στα ημιτελικά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ