Παρασκευή 8 Σεπτέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΟΥΝΤΟΜΠΑΣΚΕΤ 2023
Για μια θέση στον τελικό

Καναδάς - Σερβία και Γερμανία - ΗΠΑ κοντράρονται στους σημερινούς ημιτελικούς

Το ζευγάρι του τελικού στο Μουντομπάσκετ της Ασίας προκύπτει σήμερα, μέσα από τους δύο ημιτελικούς της διοργάνωσης, στη Μανίλα.

Στον πρώτο ημιτελικό αναμετρούνται ο ιδιαίτερα φιλόδοξος φέτος Καναδάς και μία από τις παραδοσιακές δυνάμεις του παγκόσμιου μπάσκετ, η Σερβία. Οι Καναδοί, που για πρώτη φορά κατάφεραν να βρεθούν στην τετράδα της διοργάνωσης, θέλουν να ολοκληρώσουν την υπέρβαση και να φτάσουν στον τελικό, προκειμένου να διεκδικήσουν τη μεγαλύτερη επιτυχία στην ιστορία τους στο άθλημα. Από την άλλη οι Σέρβοι, στη σκιά των απουσιών και της ατυχίας από τον σοβαρό τραυματισμό του Σίμανιτς (έχασε το ένα του νεφρό), μπόρεσαν να βρεθούν στην ζώνη των μεταλλίων και πλέον επιζητούν το βήμα παραπάνω.

Στον άλλο ημιτελικό η - εντυπωσιακή και φέτος - Γερμανία τίθεται αντιμέτωπη με το φαβορί της διοργάνωσης, τις ΗΠΑ. Μετά τις σπουδαίες εμφανίσεις τους στο περσινό Ευρωμπάσκετ, οι Γερμανοί κατάφεραν στη διοργάνωση της Ασίας να κάνουν το βήμα παραπάνω και να βρεθούν στην τετράδα, με τις φιλοδοξίες τους πάντως να μη σταματούν εκεί. Από την πλευρά τους οι Αμερικανοί - που είναι μεν το μεγάλο φαβορί για το χρυσό αλλά, όπως έδειξε η ήττα τους από τη Λιθουανία, δεν είναι άτρωτοι... - στοχεύουν στο να κάνουν το ένα από τα δύο βήματα που τους απομένουν για την επίτευξη του στόχου τους.

Το πρόγραμμα

Σήμερα Παρασκευή:

Ημιτελικοί: Καναδάς - Σερβία (11.45 - ΕΡΤ1 / Novasports Start), Γερμανία - ΗΠΑ (15.40 - ΕΡΤ1 / Novasports Start).

Κυριακή 10/9:

Μικρός τελικός (11.30 ΕΡΤ1 / Novasports Start), ΜΕΓΑΛΟΣ ΤΕΛΙΚΟΣ (15.40 - ΕΡΤ1 / Novasports Start).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ