Κυριακή 13 Φλεβάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Ποδόσφαιρο - Α' Εθνική
Στον... πυρετό του ντέρμπι ΠΑΟ - ΑΕΚ

Δυνατή αναμένεται η μάχη στο ΟΑΚΑ. Δύσκολο έργο για τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό στη Νέα Σμύρνη

Τη νίκη δείχνουν Νικολαΐδης και Μίκλαντ. Ποιος όμως θα γελάσει τελευταίος;
Τη νίκη δείχνουν Νικολαΐδης και Μίκλαντ. Ποιος όμως θα γελάσει τελευταίος;
Ετοιμοπόλεμοι... είναι ο Παναθηναϊκός και η ΑΕΚ, που σήμερα στις 19.00 (ΣΟΥΠΕΡΣΠΟΡΤ) ρίχνονται στη μεγάλη μάχη κορυφής, της 19ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της μεγάλης κατηγορίας. Στο ΟΑΚΑ, οι δύο από τις μεγαλύτερες ομάδες της Α1, καλούνται να βγάλουν εις πέρας τη σκληρή «τιτανομαχία» που, τόσο για τους «πράσινους» όσο και για το «Δικέφαλο», αποτελεί μονόδρομο. Για το «τριφύλλι» η νίκη στο σημερινό ντέρμπι σημαίνει την ταυτόχρονη είσοδό του στο Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ για την «Ενωση» το θετικό αποτέλεσμα είναι ζήτημα... τιμής, αφού δεν έχει ξεχάσει την εντός έδρας ήττα του Α' γύρου από τον σημερινό αντίπαλό της με 1-2. Χαρακτηριστικά της έντασης και του πάθους που επικρατεί στο «κιτρινόμαυρο» στρατόπεδο είναι τα λόγια του προπονητή της ΑΕΚ, Γιάννη Παθιακάκη, που είπε:«Το θετικό αποτέλεσμα κόντρα στον Παναθηναϊκό είναι σημαντικό για την ύπαρξή μας. Είναι θέμα γοήτρου. Με βάση τη βαθμολογία πιστεύω ότι ο Παναθηναϊκός είναι σε καλύτερη κατάσταση αγωνιστικά και ψυχολογικά. Αυτό δείχνουν τα αποτελέσματα. Η ΑΕΚ, όμως, είναι μεγάλη ομάδα, έχει ικανούς παίκτες και θα πάμε να τα δώσουμε όλα, ό,τι έχουμε». Από την πλευρά του Παναθηναϊκού ο Γιάννης Κυράστας, είχε επισημάνει σε περασμένες δηλώσεις του, πως αν η ομάδα του βγει νικήτρια από τον αγώνα με την «Ενωση» τότε θα βρεθεί με το ένα πόδι στο «Τσάμπιονς Λιγκ». Την ευρωπαϊκή πορεία των παιχτών του, ωστόσο, οραματίζεται και ο «κιτρινόμαυρος» τεχνικός που χαρακτηριστικά ανέφερε: «Φαντάζεστε η ΑΕΚ να μείνει εκτός Ευρώπης; Δε με ενδιαφέρει τι κάνει ο Παναθηναϊκός και αν χάσει το πρωτάθλημα. Αλλωστε έχει εξασφαλίσει τη συμμετοχή του στην Ευρώπη. Κοιτάζω τη δική μου ομάδα. Αν νικήσουμε, η ΑΕΚ θα είναι πιο κοντά στον στόχο της κι αν επικρατήσουμε και στο επόμενο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό για το Κύπελλο θα πρόκειται για μεγάλη επιτυχία, καθώς φέτος η ομάδα δε στέκεται καλά».

Η αγωνιστική, όμως, περιλαμβάνει ακόμα 8 αναμετρήσεις, από τις οποίες ξεχωρίζει περισσότερο αυτή του Ολυμπιακού με τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη (17.00, ΣΟΥΠΕΡΣΠΟΡΤ). Οι «ερυθρόλευκοι» που διανύουν εξαιρετική περίοδο, δε θέλουν να «στραβοπατήσουν» σήμερα κόντρα στους «κυανέρυθρους» και γι' αυτό ο τεχνικός του Ολυμπιακού συνιστά στους παίχτες του να δείξουν μεγάλη προσοχή: «Θεωρώ το παιχνίδι με τον Πανιώνιο, το πιο δύσκολο στο ξεκίνημα του 2ου γύρου. Αρκεί να κοιτάξει κανείς τη βαθμολογία και τους προημιτελικούς του Κυπέλλου, για να καταλάβει πόσο σημαντικός είναι ο αντίπαλός μας. Είναι ένα εμπόδιο δύσκολο, που μόνο με μια μεγάλη εμφάνιση μπορούμε να ξεπεράσουμε». Παρ' όλα αυτά, ο Ιταλός τεχνικός δείχνει να πιστεύει στους παίχτες του, οι οποίοι μάλιστα μετά την επιστροφή του Ζλάτκο Ζάχοβιτς έχουν φτιάξει ένα δυναμικότατο σύνολο. Πάντως, έξω από την «ερυθρόλευκη αποστολή, έμειναν οι Τζιοβάνι, Οφορίκουε, Πασσαλής, Καραταΐδης, Καρτερουλιώτης, Καλύκας, Σφακιανάκης, Χούτος και Γιάννου.

Το ενδιαφέρον, βέβαια, των ποδοσφαιρόφιλων, αναμένεται να κορυφωθεί και σε άλλη μία αναμέτρηση για γερά νεύρα. Στην Ξάνθη η ομώνυμη ομάδα υποδέχεται σήμερα (15.00) τον... αεράτο φέτος στο πρωτάθλημα ΟΦΗ. Οι γηπεδούχοι προβλέπεται να παρουσιαστούν πολύ δυναμικοί και ορεξάτοι για τη νίκη, αφού θέλουν πάση θυσία τους τρεις πολύτιμους βαθμούς. Χαρακτηριστικά ο τεχνικός της... Μπαρτσελόνα (όπως έχει χαρακτηρίσει την ομάδα του ο Βαγγέλης Βλάχος) είπε: «Τα αποτελέσματα των τεσσάρων επόμενων αγωνιστικών είναι πολύ κρίσιμα για την Ξάνθη. Ο Φλεβάρης θα κρίνει τους περαιτέρω στόχους της ομάδας μας. Ο αγώνας με τον ΟΦΗ είναι δύσκολος. Θέλουμε τη βοήθεια του κόσμου μας. Τον χρειαζόμαστε στο πλάι μας». Βέβαια, οι Κρητικοί, βρίσκονται σε εξαιρετική φόρμα και βλέπουν το σημερινό αγώνα σαν μία ευκαιρία να σκαρφαλώσουν ακόμα περισσότερο στο βαθμολογικό πίνακα.

Το γνωστό πείσμα των Καλαματιανών, αναμένεται να αντιμετωπίσει σήμερα (15.00) ο ΠΑΟΚ, στο κατάμεστο, όπως υπολογίζεται, γήπεδο του Μεσσηνιακού. Η Καλαμάτα αν και βρίσκεται στην ουρά της βαθμολογίας, θα παλέψει σκληρά για τη νίκη που θα την απομακρύνει κι άλλο από τον κίνδυνο του υποβιβασμού.

Τα υπόλοιπα ματς της 19ης αγωνιστικής είναι: Σήμερα: Εθνικός Αστέρας - Τρίκαλα (Καισαριανής, 15.00), Προοδευτική - Ιωνικός (Νίκαιας Κορυδαλλού, 15.00), Ηρακλής - Καβάλα (Καυτατζόγλειο, 15.00), Πανηλειακός - Απόλλων (Πύργου, 15.00), αύριο: Παναχαϊκή - Αρης (Παναχαϊκής, 15.00, ΣΟΥΠΕΡΣΠΟΡΤ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ