Πέμπτη 21 Σεπτέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΘΕΑΤΕΣ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟ ΕΡΓΟ
Πιθανά κρούσματα λεπτοσπείρωσης στη Λάρισα

Το τελευταίο 24ωρο στη Θεσσαλία προσήλθαν στα Επείγοντα των νοσοκομείων 1.236 άνθρωποι. Εντοπίστηκαν 45 νέα κρούσματα γαστρεντερίτιδας και 101 με λοίμωξη του αναπνευστικού, σε 5 δείγματα διαπιστώθηκαν εντεροπαθογόνα και συμπληρωματικά ένα ακόμη κρούσμα σαλμονέλας το οποίο συνδέεται με τις πλημμύρες.

Σύμφωνα με την 5η ΥΠΕ, τα κρούσματα λοίμωξης του αναπνευστικού πιθανόν συνδέονται με την αύξηση της θετικότητας στην Covid στις πληγείσες περιοχές. Το συγκεκριμένο 24ωρο έγιναν 5 νέες νοσηλείες με γαστρεντερίτιδα και 7 με λοίμωξη του αναπνευστικού. Στην ΠΕ Λάρισας εντοπίστηκαν δύο πιθανά κρούσματα λεπτοσπείρωσης, τα οποία είναι υπό στενή ιατρική παρακολούθηση. Σύμφωνα με τον διοικητή της 5ης ΥΠΕ, ο θάνατος πολίτη δεν φαίνεται να συνδέεται με λεπτοσπείρωση.

Μετά από 15 μέρες η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι σήμερα θα πραγματοποιηθεί εμβολιασμός σε παιδιά έναντι της ηπατίτιδας Α. Μέχρι στιγμής έχουν γίνει μόνο 568 αντιτετανικοί εμβολιασμοί. Σε σχέση με τις οστρακοκαλλιέργειες σε Πιερία και Θεσσαλονίκη, δεν παρουσιάζουν ορατή φερτή ύλη, αλλά έκλεισε προληπτικά μία ζώνη στην Πιερία, η οποία βρίσκεται κοντά στις εκβολές του Πηνειού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ