Παρασκευή 22 Σεπτέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 34
ΔΙΕΘΝΗ
ΡΟΥΜΑΝΙΑ
Νεκροί εργάτες από έκρηξη σε αγωγό αερίου

Τέσσερις εργαζόμενοι σε κατασκευαστική εταιρεία σκοτώθηκαν και άλλα πέντε άτομα τραυματίστηκαν μετά από έκρηξη που σημειώθηκε χτες σε αγωγό φυσικού αερίου στην επαρχία Βράντσεα της Ρουμανίας. Οπως προκύπτει, ο αγωγός βρισκόταν ουσιαστικά μέσα σε εργοτάξιο διάνοιξης αυτοκινητοδρόμου, προκαλώντας πολλά ερωτήματα για τους όρους διενέργειας του έργου.

Ο εκπρόσωπος της Υπηρεσίας έκτακτων καταστάσεων Φλορίν Ολαρου δήλωσε ότι με βάση τις πρώτες εκτιμήσεις, η έκρηξη προκλήθηκε από «τη δημιουργία ρηγμάτων σε ένα βασικό δίκτυο μεταφοράς αερίου και την εμφάνιση μηχανικών σπινθήρων».

Τον αγωγό διαχειρίζεται η ρουμανική εταιρεία φυσικού αερίου «Transgaz» που υποστήριξε σε ανακοίνωσή της ότι η έκρηξη σημειώθηκε επειδή «η κατασκευαστική εταιρεία που έχει υπογράψει τη σύμβαση (για την κατασκευή του αυτοκινητοδρόμου) δεν συμμορφώνεται με όσα προβλέπονται» και δεν διαθέτει την ειδική άδεια που προβλέπεται «για το τεχνικό έργο της μετεγκατάστασης/ αντικατάστασης του διασταυρούμενου αγωγού φυσικού αερίου».

Το δίκτυο «Romania Insider» μετέδωσε ότι το 2020 η «Transgaz» είχε εκδώσει έγκριση για το έργο αλλά σημειώνοντας ότι δεν πρέπει να διεξαχθούν εργασίες σε απόσταση 20 μέτρων από τον αγωγό, αν δεν ολοκληρωθούν πρώτα εργασίες για την προστασία ή τη μετεγκατάστασή του.

Τη διάνοιξη του αυτοκινητοδρόμου έχει αναλάβει η εταιρεία «UMB Spedition», «η μεγαλύτερη ρουμανική κατασκευαστική εταιρεία» σύμφωνα με σχετικά ρεπορτάζ.

Τον περασμένο μήνα, δεκάδες άνθρωποι τραυματίστηκαν έπειτα από εκρήξεις, που προκάλεσε πυρκαγιά σε σταθμό υγροποιημένου φυσικού αερίου στην πόλη Κρεβέντια κοντά στο Βουκουρέστι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ